frkn_sr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben tam 1 yıl niche olarak yaptım sonuç hüsran ( otomobil, hayvan teknoloji vs hepsini de kendim yazdım) Ama tabi backlink, reklam, tanıtım yazısı almadım iş yazı ile bitmiyor bende de hata var tabi
Nasıl yani? Niche olarak yapmışsınız ama otomobil, hayvan, teknoloji üzerine kendim yazdım demişsiniz. Yani tek sitede mi bu kategorilere yazdınız yoksa her kategori için ayrı site açıp, o kategori ile ilgili mi içerik girdiniz? Bir de niche sektörü bizim forumda en rağbet görülen ancak en yanlış bilinen konulardan biri. Ben de uzun zaman araştırmıştım ve ben de yanlış biliyordum. Ben mesela niş bir site yapmak istemiştim zamanında, sizler gibi ben de diyet üzerine bir site açmıştım. On numara içerikler yazdım, backlink, tanıtım yazıları, her şey eksiksizdi. Hiti de on numaraydı ama kazanç tatmin etmiyordu. Neyse sonuçta emeğimin karşılığını siteyi gelirli olarak satarak aldım ancak, niş demek genel bir kategori üzerine hitap etmek demek değildir. Niş bir kategori öbeği, kelime öbeğine hitap etmelisiniz. Mesela "diyet.com" gibi bir site niş değildir. Ama "ketojenikdiyet.com" niş bir sitedir. Bu tarz düşünmelisiniz. "diyet.com" gibi genel kategorilerde başarılı olabilmek için milyonlarca lira harcamanız lazım. Getirisi çok daha fazla olur ama sermayeniz yoksa genel kategorilerde başarı elde etmek neredeyse imkansız.