Linux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim için de en önemli olumsuz faktör kalabalık ve trafik.

Ama gittiğim yerlerden örnekler vererek benim düşüncelerimi paylaşacağım.

Not : ilçe vs. olayına girmiyorum, benim için en güzel yerlerindeydim.
İstanbul > Her ne kadar burada doğmuş ve büyümüş olsam da, sevemiyorum, kalabalık, trafik, kötü hava. Bir restaurant`ta yemek yediğinde tadı bile yok. Elbette güzel yanları da çok, lakin beni etkileyen en önemli faktörler bunlar.
Ankara > Trafik yok, sokaklar geniş, kimsenin kimse ile işi yok, işin varsa rahat yaşayabileceğin bir yer.
İzmir > Trafik yok, kimsenin kimse ile işi yok, tatilini de yapabileceğin bir çok yer mevcut, işin varsa rahat yaşayabileceğin huzurlu bir yer.
Eskişehir > Trafik yok, kimsenin kimse ile işi yok, insanların birbirine saygısı var, işin varsa rahat yaşayabileceğin küçük ve güzel bir yer.
Bolu > Trafik yok, yemyeşil, kimsenin kimse ile işi yok, işin varsa rahat yaşayabileceğin küçük ve güzel bir yer. ( Özellikle dörtdivan tarafını baz aldım ) Ek olarak soğuk beni rahatsız etmediği için seviyorum.
İzmit > Trafik çok yok, sakin ve dingin bir yer. yaşanabilecek yerlerden biri.
Samsun > Trafik yok, tatil de yaparsın kafa da dinlersin. Belli kesimlerinde çok rahat yaşayabilirsin.
Trabzon > Trafik yok, yeşil, huzur, temiz hava. Yaşayabileceğim yerlerden biri.
Kars > Trafik yok, kimsenin kimse ile işi yok, doğa ile iç içesin ve sakin bir yer.
Ardahan > Memleketim, bazı şartları eksik lakin yine de yaşayabileceğim huzur veren yerlerden biri.
Rize > Trafik yok, yeşil, huzur, temiz hava. Yaşayabileceğim yerlerden biri.
Artvin > Trafik yok, yeşil, temiz hava, huzurla yaşayabileceğim yerlerden biri. ( Hopa hariç, çünkü çok nem var )
Amasya > Doğanın içerisindesin yeşil ve huzur bulduğum sessiz sakin yerlerden biri.
Erzurum > Sessiz sakin ve yaşayabileceğim yerlerden biri.
Antalya > Sessiz, doğa ile içiçesin, olumsuz yönü ise aşırı turist sebebi ile fiyat pahalılığı. Onun dışında yaşanabilecek bir yer. ( En son kaş kalkana gitmiştim )
Muğla > Sessiz, insanların birbirine saygısı olan huzurlu bir yer.
Bursa > Trafik çok yok, sessiz sakin yaşanılası bir yer.
Çanakkale > Askerliğimi yaptığım sessiz, sakin, şirin bir yer. Yaşayabilirim. Hele ki bazı köyleri muazzam.
Çorum > Trafik yok, deniz yok, eğlence yok, sessizlik arıyorsan yaşanılabilir. Çok beklenti içerisindeysen zorlar.
Hatay > Artık çok sessiz
Tokat > Çok bir beklenti içerisinde değilsen, yaşanılabilir sessiz bir yer.
Tekirdağ > Deniz, doğa, sessizlik arıyorsan yaşayabileceğin bir yer
Osmancık > Sessiz, sakin, yaşanılası bir yer.
Edirne > Çok kalamadım ama sessiz, güzel ve neşeli bir ortam yaşadım.
Çankırı > Çok beklenti içerisinde değilsen, sadece sessizlik arıyorsan yaşanılabilir.
Erzincan > Sessizliği ve kalabalık ortamları sevmiyorsan yaşayabileceğin güzel bir yer.
Sivas > Çok fazla kalamadım, pek birşey anlayamadım

Unuttuğum yerler var.

Ama gitmek istediğim yerler arasında.

Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Hakkari, Van ilk sırada.
"Antalya > Sessiz, doğa ile içiçesin, olumsuz yönü ise aşırı turist sebebi ile fiyat pahalılığı. Onun dışında yaşanabilecek bir yer. ( En son kaş kalkana gitmiştim ) "
Trafik feci halde kötü şehir büyük nüfus patlamasına hazırlıksız yakalandı alt yapıdan üst yapıya herşey sınıfta kaldı göç dalgası sonrası her yağmur sonrası her yer gölet olur arabalar arıza yapar, trafik felç zaten işe gidiş çıkış saatinde.
Günün belirli sahatlerinde belirli mahalleler b** kokuyor afedersiniz çünkü alt yapı öyle bir nüfusa göre hazırlanmamıştı. Sular aşırı kireçli bırakın çeşmeden su içmeyi arıtma vs olmadan makinelerinze bile zarar verir.
Hava yazları aşırı sıcak kışları aşırı soğuk kar yağmadığı için sürekli bir kuru ayaz vardır. Dediğiniz gibi turistler sebebi ile şehir pahalı artı olarak turizm işçileri özellikle daha az gelişmiş illerden gelenler şehrin medeniyetine uyum sağlayamıyor, dünyaca ünlü plajda don atletle denize girmeye filan kalkarlar. Halkı toprak zengini vizyonsuzdur. Tez vakitte bu şehir ile yollarımı ayıracağım ancak dediğin gibi denize ulaşım, doğal güzellikler vs.vs. diren diyor bana.