Benim için de en önemli olumsuz faktör kalabalık ve trafik.

Ama gittiğim yerlerden örnekler vererek benim düşüncelerimi paylaşacağım.

Not : ilçe vs. olayına girmiyorum, benim için en güzel yerlerindeydim.
İstanbul > Her ne kadar burada doğmuş ve büyümüş olsam da, sevemiyorum, kalabalık, trafik, kötü hava. Bir restaurant`ta yemek yediğinde tadı bile yok. Elbette güzel yanları da çok, lakin beni etkileyen en önemli faktörler bunlar.
Ankara > Trafik yok, sokaklar geniş, kimsenin kimse ile işi yok, işin varsa rahat yaşayabileceğin bir yer.
İzmir > Trafik yok, kimsenin kimse ile işi yok, tatilini de yapabileceğin bir çok yer mevcut, işin varsa rahat yaşayabileceğin huzurlu bir yer.
Eskişehir > Trafik yok, kimsenin kimse ile işi yok, insanların birbirine saygısı var, işin varsa rahat yaşayabileceğin küçük ve güzel bir yer.
Bolu > Trafik yok, yemyeşil, kimsenin kimse ile işi yok, işin varsa rahat yaşayabileceğin küçük ve güzel bir yer. ( Özellikle dörtdivan tarafını baz aldım ) Ek olarak soğuk beni rahatsız etmediği için seviyorum.
İzmit > Trafik çok yok, sakin ve dingin bir yer. yaşanabilecek yerlerden biri.
Samsun > Trafik yok, tatil de yaparsın kafa da dinlersin. Belli kesimlerinde çok rahat yaşayabilirsin.
Trabzon > Trafik yok, yeşil, huzur, temiz hava. Yaşayabileceğim yerlerden biri.
Kars > Trafik yok, kimsenin kimse ile işi yok, doğa ile iç içesin ve sakin bir yer.
Ardahan > Memleketim, bazı şartları eksik lakin yine de yaşayabileceğim huzur veren yerlerden biri.
Rize > Trafik yok, yeşil, huzur, temiz hava. Yaşayabileceğim yerlerden biri.
Artvin > Trafik yok, yeşil, temiz hava, huzurla yaşayabileceğim yerlerden biri. ( Hopa hariç, çünkü çok nem var )
Amasya > Doğanın içerisindesin yeşil ve huzur bulduğum sessiz sakin yerlerden biri.
Erzurum > Sessiz sakin ve yaşayabileceğim yerlerden biri.
Antalya > Sessiz, doğa ile içiçesin, olumsuz yönü ise aşırı turist sebebi ile fiyat pahalılığı. Onun dışında yaşanabilecek bir yer. ( En son kaş kalkana gitmiştim )
Muğla > Sessiz, insanların birbirine saygısı olan huzurlu bir yer.
Bursa > Trafik çok yok, sessiz sakin yaşanılası bir yer.
Çanakkale > Askerliğimi yaptığım sessiz, sakin, şirin bir yer. Yaşayabilirim. Hele ki bazı köyleri muazzam.
Çorum > Trafik yok, deniz yok, eğlence yok, sessizlik arıyorsan yaşanılabilir. Çok beklenti içerisindeysen zorlar.
Hatay > Artık çok sessiz
Tokat > Çok bir beklenti içerisinde değilsen, yaşanılabilir sessiz bir yer.
Tekirdağ > Deniz, doğa, sessizlik arıyorsan yaşayabileceğin bir yer
Osmancık > Sessiz, sakin, yaşanılası bir yer.
Edirne > Çok kalamadım ama sessiz, güzel ve neşeli bir ortam yaşadım.
Çankırı > Çok beklenti içerisinde değilsen, sadece sessizlik arıyorsan yaşanılabilir.
Erzincan > Sessizliği ve kalabalık ortamları sevmiyorsan yaşayabileceğin güzel bir yer.
Sivas > Çok fazla kalamadım, pek birşey anlayamadım

Unuttuğum yerler var.

Ama gitmek istediğim yerler arasında.

Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Hakkari, Van ilk sırada.