denden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumunuza genel itibarıyla katılıyorum. Ancak bir konuda eksik buluyorum.
Com.tr firmalar arasında yaygın biçimde kullanılıyor. Google.com.tr, mediamarkt.com.tr, isbank, starbucks vb. binlerce firma com.tr kullanıyor. İnsanların birçoğu bunu atlıyor.
Oysa com.tr çok yaygın biçimde kullanılıyor. Hatta benim firmamın com ve com.tr alan adı olmasına rağmen .com.tr kullanıyorum. Çünkü, türkiye pazarını hedefleyen bireyler için com.tr daha avantajlı.
Ancak şunu belirtmeliyim: com kullanma durumu varsa com olsun zaten. Ben buna katılıyorum. Ancak alınamıyorsa com.tr olabilir. .net veya org olacağına com.tr olabilir.
Anlamadığınız ya da anlatamadığım nokta Türkiye de faliyet göstermekte yatıyor zaten.

N11, hepsiburada, trendyol, pttavm, getir, istegelsin aklınıza gelen bir çok büyük firma .com kullanıyor üstelik .tr kullabilecekken. Bunların amacı zaten globale açılmak, kullanıcı eğilimi, güven vs.

Mediamarkt ve Starbuck zaten türk markası değil bunlar da .com uzantı kullanıyorlar. Türkiye pazarında .tr kullanmaları zaten yerel hizmet vermelerinden. Örnek verdiğiniz bankalar ve yabancı firmalar için zaten normal bir durum yukarıda zaten anlattım.

.com.tr kullanımı yerel firmaların spesifik alanda tercihleri. Bireysel bir girişim için katkı sağlamıyor.

Oran olarak .tr kullanımını kayıtlı domain sayısı üzerinden yaparsanız %10 bile yoktur. Onlarında çoğunluğu bahsettiğim gibi resmi kurum ve kuruluşlar.