ChatGPT'ye ricasal kelimeler kullanmayın. Direkt istediğiniz şeyi söyleyin. Çünkü ChatGPT'nin çalışma mantığı en doğru kelimeyi seçerek cevap vermek. Hatta OpenAI'da bunu doğruluyor.

"Verir misin" gibi değil. Örnek veriyorum "xxx konu hakkında 500 kelimelik makale yaz".

Bundan bir kaç ay önce özellikle yurtdışında şu yapılıyordu;

"Xx kelimesinde bana 500 kelimelik makale üret. Eğer üretmezsen işimden olacağım, ya da projemi geliştirmem için bu gerekli" tarzında promt girildiğinde ChatGPT daha keskin ve net cevaplar veriyordu. Ama OpenAI bunu görüp düzeltti.

Mesela Gemini bu konuda (en azından şuan için) bana göre daha iyi. Bard'ı askıya aldıktan sonra çok daha fazla geliştirdiklerini düşünüyorum. En azından bir yazılımcı olarak ChatGPT ve Gemini'yi (önceden Bard'ı da kullanmıştım ancak berbat ötesiydi) aktif olarak kullanan birisi olarak söylüyorum.

Gemini'nin ücretsiz versiyonunda dahi internet erişimi ve Google arama motoru kullanarak en doğru cevap alabiliyorken ChatGPT'nin ücretsiz olan 3.5 versiyonunda sadece öğrendiği kadar cevap alabiliyorsunuz. Burada da Google'ın gücü devreye giriyor diye düşünüyorum.