Abi bayadır uzun mesajlarını görmüyorum.
İzmir'e "Büyük Bir Köy" diyorlar. Sevmek istediğim bir şehir ama bilmiyorum. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?
Ortamı, medeniyeti içine çekiyor beni. Şehir planlaması yönünden sevemedim ama.
Varoş bölgesinde yaşayan için her şehir köy gibidir.
İzmir'e köy diyenler aslında İzmir'in köy olmasına neden olanlardır genelde.
İzmir'e köy demek iktidarın belediyeyi kazanmak için uydurduğu bir slogan sadece.
İstanbul ve Ankara'nın geçirdiği betonlaşma süreci İzmir'de fazla işlemedi o yüzden gecekondu bölgeleri fazladır.
Gecekondu bölgeleri fazla olduğu için de İzmir'e köy diyorlar.
Ama hala en yaşanılabilir şehir İzmir.
Avrupa Birliğine Türkiye'den bir şehir kabul edilecek olsa bu kesinlikle İstanbul değil İzmir olurdu.
İstanbul'da ve Ankara'da var olan tüm ekonomik ve sosyal olanaklar İzmir'de de var.
Üzerine ılıman bir iklim var. Kışlar ılık geçer. Yazlar uzundur. Kışın güneş açarsa hava bahar gibi olur.
İstanbul'u görmeyen İzmirliler trafik çilesinden şikayet ederler ama trafik sadece mesai giriş çıkışındadır ve İstanbul'un yanına yaklaşmaz.
Sebze meyve tazedir, tekstil ucuzdur.
İstanbullular hafta sonu 1 saatte en yakın alışveriş merkezine gidebilirler. Oysa İzmirliler için Çeşme, Foça, Urla, Seferihisar, Kuşadası 1 saat mesafededir.
Ben yazın cumartesi günü saat 13:30 da kargolarımı teslim edip 14:30 da bir beach clubda biramı yudumlayıp güneşlenirim.
Üstelik İzmir'de denize gitmek için zengin olmaya da gerek yoktur.
Yazın 500-600 liraya günü birlik deniz turları tekne turları var Ayvalık Cunda'dan Fethiye'ye Datçaya Bodruma Çeşmeye kadar...
Ailecek gidecek olanlar için Ilıcada halk plajı var otobüsle günü birlik gidilip gelinebilir, foçaya İzban metro aktarması ile gidilebilinir.
Manisa spil dağı milli parkı 1 saattir, kuşadası davutlar milli parkı 1,5 saattir.
İzmir'de yaşayana yazın her hafta sonu tatildir.
İnsanları daha medenidir.
İzmir'den şikayet eden tayfa 2 türdür.
Birinci grup İzmir'e dışarıdan gelmiş ve siyasi görüş olarak İzmir'e uymadığı için sürekli şehri ve belediyeyi kötüleyen tiplerdir.
İkinci grup da İzmir dışında hiç yaşamamış, İzmir'i diğer şehirler ile kıyaslayamayan şımarık İzmirlilerdir.
İzmir köy diyenleri İstanbul'a Ankara'ya göndersek 1 sene sonra koşa koşa geri dönerler.