Kendi sistemlerimde şu anda kullandığım aktif iki bot üzerinden bilgi vermek istiyorum. Bunlar;
  • 3commas
  • Traderlands
Artıları eksilerini nedir ona göre bilgi vermek gerekirse.
3commas
İyi yanları
  • 3commas eski hesap sahibi olduğum için tek kuruş ödemeden kullanmaya devam ediyorum ve çok ciddi anlamda detaylandırılmış botlar kurulabiliyor.
  • Son aldığı güncellemelerle belli indikatörlere göre strateji kurgulayabiliyorsunuz. ( Şart olarak şu anda sadece ve şartını destekliyor ve ya henüz yok)
  • Tradingview desteği var ve mobil uygulaması ile çoğu işi yapabiliyorsunuz.
Kötü tarafı
  • Son zamanlarda paketlerde ciddi kısıtlamalara gitti ve bana göre aşırı pahalı bir hal aldı. Dolar kazanıyoruz tamam fakat kur farkından dolayı düşük bütçeli yatırımcılar için fazla pahalı.
  • Çok kapsamlı strateji kurgulama yapamıyorsunuz. 10 adet sanırım indikatör destekliyor ( bu konuda sitede kapsamlı bir bilgilendirme yazım var) ve burada şu anda sadece ve ile şart bağlama yapabiliyorsunuz.
  • Ara ara bulutta olduğu için donuyor ve borsadaki kazanç oranı ile paneldeki farklı olabiliyor.
Traderlands
İyi yanları
  • Özel tasarlanmış bir indikatör kullanmıyorsanız neredeyse tüm indikatörleri ve bir kaç kendisi için özel tasarlanmış indikatörle kusursuz stratejiler yazabiliyorsunuz. Bunları 1 seneye kadar backtest yaptırabiliyorsunuz.
  • 3commasa göre çok daha basit bir arayüze sahip.
  • Benim gibi strateji yazmayı biliyorsanız bunu pazaryerine ekleyerek ek gelir elde edebilir ve kullanımınızı tamamen bedavaya getirebilirsiniz.
  • Kredi sistemi ile ancak kazanç elde ettikçe ödeme yapma mantığını kullanıyor ve komisyonu çok çok düşük. Kendi kurguladığınız stratejiyi kullanırsanız komisyon kazanç üzerinden %0,1 , pazaryerinden kullanıyorsanız kazancın %10una kadar ödeme alıyor.
Kötü tarafı
  • Tradingview ile sinyal göndermek bana göre biraz zor geldi fakat buna zaten dediğim gibi özel tasarlanmış bir indikatör kullanmıyorsanız gerek de yok.
  • Bot başına en fazla 50 coin koyabilme ve toplamda tüm botlarınızda en fazla 200 coin kullanma sınırı koyması.
  • 3commas gibi alttan aldırma gibi bir çok ayarı yapamıyorsunuz. Bu konuda çalışmalar var dendi fakat bir takvim yok sanırım.
  • Daha sınırlı borsa desteği sunuyor.
  • Kaldıraç kullananlar en fazla 10x kullanabiliyorsunuz.
Her iki platform için de hizmetlerim ve botlarım mevcut konularımdan inceleyebilirsiniz. Sorularınız olması durumunda konularım altında ve ya özelden ulaşabilirsiniz yardımcı olurum.