Semendary adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onvo OV011 ve Onvo OV012 X-Plus olmak üzere 2 scooter'ım var hocam. Kesinlikle şunu belirtmeliyim ki, KASKSIZ BİNMEYİN! canınızı seviyorsanız, sizi bekleyen bir aileniz varsa kasksız binmeyin.

Trafik çok garip bir yer hocam sizde araç kullandığınızdan bilirsiniz ki, her an herşey olabilir saniyelik bir dalgınlıkla veya bir tümsekle veya tekerleğin kaymasıyla yere düşebiliyorsunuz.

011 = 2.000 KM'de
012 = 1.000 KM'de

Ben 2 scooter'da da birer kere düştüm, özellikle 2. düşüşümde eldivenim vs'de olduğu için çok hafif atlattım. Size söyleyeceklerim öncelikle güvenlik olacak; Can güvenliği için en az 1 kask takın + dizlik, dirseklik takabilirsiniz bunlarda 1 düşme anında iyi ki takmışım dedirtir ama takıp çıkarması zamanla zor gelebiliyor... Kendinize Yünlü gibi 1 boyunluk alın onunla boynunuzu kesinlikle soğuk havalarda korumaya alın, boğazdan üşütürseniz fena yatırır hocam. gövdenizide iyi koruyun. 35Km'lik yolu full Çift çeker giderseniz şarj problemi yaşabilirsiniz, özellikle uygun ve müsait yerlerde tek çekerde gitmeye çalışın hocam.

Öndeki çantanın içinde 1 adet küçük el pompası ve lastik tamir kiti ve içinden çıkan alyan setinin yanına 1 küçük pense vb. birşey koymanızı tavsiye ederim nerede ne olacağı hiç belli olmuyor.

! Cihazın kasasına kablo giren yerlere sıcak silikon ile bir yalıtım yapın + ben motor kablolarının girdiği yerlerede sıcak silikon ile yalıtım yaparak içimin rahat etmesini sağlıyorum, yalıtım yapmazsanız yağmurda vs. problem yaşabilirsiniz, internette videolarını izleyebilirsiniz.

!! X-Plus'ların ön gidon borusu çok kaliteli değil, ben 1 scooter grubundayım ve orada gidonu kırılmış bazı arkadaşlara rastladım, bunu hiçbir zaman unutmayın ve özellikle gidona çok fazla yük uygulamaktan, riskli davranışlardan sakının.

Allah kazasız, belasız binmeyi nasip etsin.
Hocam kask olarak öneriniz nedir ne kullanıyorsunuz?