Size bir yıldır deneyimlediğim ve çok memnun olduğum Hetzner Cloud'dan bahsedeceğim. Uzunca bir süredir birçok VDS kullandım. 2016'dan beri bir web tarayıcı oyunum var ve geliştiriyorum. 2020'den bu yana oyuncu sayım arttı ve VDS ler yetersiz gelmeye başladı bende VDS'yi değiştirmeye başladım. Çünkü oyundaki tüm işlemler SQL sorgularıyla ilgili. Bu sorgular gecikince oyunda hata meydana geliyor. Sonra uğraş, babam uğraş, çık işin içinden. "8GB RAM" demiş, "4 CPU" demiş, alıyorum. 30-40 oyuncu aynı anda SQL sorgusu gerektiren işlemleri yaptığında error log dosyam doluyor, sinir krizi geçirirsin, o derecede! Diğer web sitelerim de 5 saniye, 3 saniyede açılıyor, bekle de bekle ki, bu sitelerimin sayfaları çok hafif cidden, 800KB falan, hemen açılması lazım, o kadar saçma bir durum. 10-12 kadar web sitem var, günlük hitleride 500-1000 arasında. Oyun sitemle beraber 1200 civarında diyebilirim ama en çok sorguyu oyun sitem yapıyor, neyse ordan oraya siteleri taşı, tekrar database oluştur, yedekleri indir, orada 2 ay dur, ordan da taşı, artık o kadar gına gelmişti ki, hepsini çöpe atıp bu lanetli olaydan kendimi soyutlamak istiyordum. En sonunda Hetzner'de bir arkadaşım vasıtasıyla cloud aldım. Onun davetiyle 20€ bakiye tanımlandı, 7 euro olan bir cloud seçtim, CPX21 modeli, 3 core AMD, 4GB RAM. Topladım bütün sitelerimi, ekledim. 2 ay, 1 kuruş para ödemedim. 3. ay girerken 7.55 euro ödedim, hala devam ediyorum. açık net söylüyorum, tek geçerim. TR'den de ziyaretçi alıyorum, yurt dışından da ziyaretçi alıyorum, her şey çiçek gibi. Aşağıya birkaç resim bırakacağım, göz gezdirirsiniz.

Cloudflare dün göndermiş aşağı da ki raporu
Oyun siteme ait bir rapor bu 438.6K sayfa görüntülemesi yapmışlar 1 ayda xD

Ben resetledim de sunucuyu mecburiyetten o yüzden açık kalan süre sıfırlandı ama yinede sorun yok 107 gündür çevrim içi yiğido

Bu bir web siteme ait hız testi pek optimizasyondan anlamam pek de bir şey yapmadım wordpress bir web site 2-3 saniye de zor açılıyordu, hetzer geçince şaaaaaaakkadanak açılmaya başladı Ziyaretçisi TR

Aşağıda ki gibi sql sorgusu yapan 5 tane oyun için database var ve hepsi 1-2gb database tutuyor haftalık olarak temizliyorum yinede ama 6-7 gb lara kadar çıktığını gördüm web site gram yavaşlamadı.

Daha da detaylandıralım;

Şu an ki durumu;

Aşağı daki referans kodum referans kodum ile kayıt olursanız 20 euro bakiye kazanabilirsiniz;

Referans kodum için pm atabilirsiniz sadece güvendiğim kişilere vereceğim. Çoğu kişinin burayı da manipüle ettiğini biliyorum