Başlık biraz saçma gelebilir ama gözlemlediklerimi anlatınca size de mantıklı gelecek,
İlk olarak geçmişte bana bir iş teklifi yapılmıştı, teklif şuydu:
Amerika haber kanallarından canlı videoları çekip reklamları kesip YouTube'a atacak bir bot istemişlerdi ve bu sadece Amerika'da o zamanlar aktif olan YouTube TV üzerinden yapılacaktı, işe pek olumlu bakmamıştım ve almamıştım ama iyi para kazandığını da söylemişti.
Geçtiğimiz günlerde forumda da karşıma çıkan telifli videolardan para kazanma adında konuda da gördüğüm üzere yabancı haber kanallarının (TV kanalı) videoları alıp YouTube'a attıktan 24-48 saat sonra siliyorlar, bu süre içinde yüzbinlerce izleniyorlar ve reklam kazancı panele düşüyor.
Örnek kanallardan birisi:
https://www.youtube.com/@abdelhakjook5391/videos
Kanal anladığım kadarıyla Suriyeli bir gencin kanalıymış ve 10 ay öncesine kadar da video atıyormuş, sanırım kanalı bu işi yapan insanlara satmış.
Şu an 2 türde videolar paylaşıyor, 1.si Origami yapan asyalı bir gencin videoları ve Amerika'da yayın yapan Fox News kanalının haber akışı.
Origami videoları izlenmiyor fakat spamdan kaçmak için yapıldığını sanıyorum, işin ilginç yanı haber videoları 50.000-500.000 arasında 1 gün içinde izleniyor ve en az %80 Amerika kitleli (yorumlara vs. bakınca tahminimce).
Aşağıdaki anlattığım video şekilleri:
Buda günlük izlenme sayısı, sürekli sildiği için artış gözükmüyor bazen eksi bile oluyor:
Ortalama her video 30 dakika ve karma haber yayınlandığı için %50 ortalama görüntülenme süresi olduğunu düşünüyorum, buda 15 dakika yapıyor yani her videodan BGBG 10$-25$ arasında.
Günlük 1.5M-2M arasında izleniyor ve buda başlıktaki rakamlara denk geliyor.
Para kazanması açık YouTube kanalı ile Adsense hesabı en fazla 1000$ eder, Adsense ödemelerinde hesap kapansa bile itiraz etmediğimiz sürece parayı alabiliyoruz diye biliyorum ki bu adamlar da para kazanmasa bu işi yaparlar mı bu soru da var.
Sizce parayı alabiliyorlar mı?