Yazık canım ülkeme ve vatandaşlarına.
Söyleyecek bir şey yok maalesef.
Para verip askere niye alıyorlar bunu bana 1 tane aklı selim insan anlatabilir mi

Ulan bi salın şu milleti be, adam parasını veriyor daha askere alıyorsunuz. Rahat bırakmadılar sanki askerlik eski askerlik. Bedelli askerleri alıp 20 gün bir arada tutmak tek amaç ne bir iş ne başka bir şey, adına da askerlik diyorlar. Vallahi usandım bu ülkeden, canım ülkem kimin ellerindesin. Ya tamamen kaldır bedelliyi ya da milleti işinden gücünden alıkoyma işte ne uğraşıyorsun, 1 gün bile bırakıp gidemeyecek durumda olanlar var, çağımız eski çağ değil bunu kalın kafaları almıyor ağaların.
Ona ikna oldum hadi dedim 1 ay neyse izin alırız. Şimdi başıma bu dava çıktı. Vatandaşı bu kadar darlamanın bir mantığı yok.
Kaçak durumdakiler hapis cezası alıyor, pek kurtuluşu yok gibi. HAGB meselesine gelince, bazı arkadaşlar kaldırıldı demiş. Anayasa mahkemesi kaldırmıştı ve uygulama 2024 ağustosta başlayacaktı ama istinaf yolu kapalı olduğu için yüksek mahkeme iptal etmişti. Şu anda yargı paketi ile hagb cezalarına istinaf yolu açılıyor. Hükümetin bunu kaldırma gibi bir planı olduğunu düşünmüyorum.
İlla sicili bozacaklar yani. Açıklamalarınız pek anladığım şeyler değil benim lehime olan bir durum mevcut mu bu söylediklerinizde ?