görünüş muhteşem oluyor. bakan sanıyor ki uzaya uydu falan fırlatıyorsun. benim hisse senetleri yükselince acayip görsel şölen oluyor mesela. ses de güzel çıkıyor, eğer tv'nin sesi iyiyse... çok avantajı var... ama gel gelelim bir kod yazmaya çalışınca boynun yamuk yumuş şekillere gidiyor. sırtın kolun ağrımaya başlıyor, gözler gidirik oluyor... üzgünüm...
bende 27inch mac vardı. o da böyleydi. ben senelerce kod yazdım, test ettim, gönderdim, bir daha yazdım, şu bu falan filan... büyük ekranda gözlerin yerine boynunla takip etmeye başlıyorsun ve ağrı yapıyor. aslında ekran büyüdükçe çözünürlük de büyüyecek ve daha güzel çalışacaksın gibi geliyor ama ekran büyüdükçe yazılar küçülüyor. bu sefer sen ekrana daha da yaklaşmak istiyorsun çünkü internet sayfalarında yazanları görmüyorsun. ekran parlaklığı canına okuyor, geri çekiliyorsun. eee naapacan... ekran fontlarını büyütüyorsun...
haydaaaa.. bir bakıyorsun ki koca 4k ekranda aslında 1440 pixele denk gelen bir çözünürlüktesin...
mesela şu anda 24 inch 2 monitorde 3480x2160 çalışıyorum ama ekran skalası %150.... yani aslında ekranım 2k ama 1k gibi kullanıyorum. 3480/2 = 1740 çözünürlükteyim...
bir de visual studio saçmalığı var. skala değiştirinde winforms'da ölçekler falan saçmalıyor. o zaman da ekran proilleri yaratmaya başlıyorsun. yok dveeloment profili - düşük çözünürlük ama %100 skala, yok ıvır zıvır profili - havalı olsun tam çözünürlük olsun ama bit gibi yazılar olsun, yok günkül profil.... cart curt...
ayrıca çözünürlüğü düşürünce monitör de öyle harika göstermiyor... o da var... yani eğer mac'in yoksa...
üzgünüm... hem senin adına hem kendi adıma