Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık olarak 4 yıldır sosyal medya işleri ile uğraşmaktayım. Daha önce Instagram hesabıma baya uğraşıp içerik üretip reklamlar verip ortalama 5.000 küsür takipçi yapmıştım. Googlede belirli bir anahtar kelimelerle de üste çıkmıştım.
Daha sonrasında kalp rahatsızlığım olduğu için 2 gün hastanede yatmak zorunda kaldım. Psikolojik olarak moralim bozuk olduğu için telefona iki gün bakmadım. Rakip olan beni çekemeyen kişiler benim hastanede yattığımı fırsat bilip hesabıma bot takipçi atmışlar. Tabi ben bunu 2 gün sonra elime telefonu alınca öğrendim. Instagram botu ben attım zannedip hesabı kapattı. Yaptığım onca emek boşa gitti. İlk 24 saatte görsem bir şekilde müdahale ederdim ama öylede bir fırsatım olmadı maalesef. (Hesabım indexlenmişti kapanınca hesabımın indexleri googleden 2 hafta sonra silindi)
Tekrardan yeni hesap açtım. Eski kullanıcı adımı kurtarmakla geçti günlerim. Bir şekilde kurtarıp yeni hesap açtım. Forum sitelerinde vs sürekli Instagram hesabımı link olarak paylaştım. Google search console web site ekler gibi Instagram hesabımızı ekleme gibi bir durum olmadığı için mecburen çabuk İndex alan farkedilir yerlerde sürekli Instagram hesabımı paylaştım. 2.5 aylık çalışma sonucu verim almaya başladım.
İşletmelerin en büyük problemlerinden biriside sosyal medya hesaplarını Google indexletememek
Tavsiye olarak web sitesi kurup veya web siteniz varsa blog kısmında yazdığınız makale içlerine Instagram hesap linklerinizi ekleyin. Forum sitelerine linklerinizi ekleyin ! ( Not: Forum sitelerinin kurallarını ihmal etmeyin! Bir çok forum sitesi ticari puan kuralı aylık üyelik süresi vs şartı koşmaktadır. Bunlara dikkat etmezseniz bu sefer forum hesaplarınız kapanır. )
Benim işletme hesabımı Google indexletme serüvenim bu şekildeydi. Umarım sizlere bir fikir vermiş olurum. Yazdıklarım kesin ve net sizde de olacak diye bir kural yoktur. En iyi cevabı yinede SEO işleri ile uğraşan arkadaşlar verecektir.
Okuduğunuz için herkese teşekkür ederim.
Not: Konu Ticari bir konu değldir. Konu R10 üyelerine fikir sunmak amaçlı açılmıştır.