R10'dan gelen ve üyeliği olmayan müşteriler için, daha doğrusu numaralarıyla birçok kişiyi mağdur etmiş kişilerin önüne geçebilmek adına aşağıdaki gibi bir önerim vardır.
Eminim birçoğunuz R10 üyeliği olmasa bile gelen kişilerle ticaret yapıyorsunuz ve bazı durumlarda para kazanabilmek adına ödemenin bir kısmını sonra almayı kabul ediyorsunuz. Ancak bir güvence yok..
Benim önerim ise şöyle;
Bir numara sorgulama sayfası olabilir, burada asla numaralar ifşa edilmez yani listelenmez sadece o numaraya sahip kişi numaranın R10 ihbar geçmişini inceleyebilir.
Ve bir numara sahte ihbarların önüne geçilmesi adına asla direkt kara listeye eklenmemeli.
Bir R10 üyesi bir numarayı ihbar ederken tüm kanıtlarını(görsel veya video) ile sohbet geçmişini paylaşarak rapor etmeli.
Diğer önemli konu ise tek bir ihbar ile bir numara kara listeye eklenmemeli. En az 3 adet o numarayla alakalı tutarlı bir rapor eklenmiş ise bu yönetim tarafından kara listeye eklenmeli.
Bu sayede R10 kullanıcılarının bir numarayı sorgulayarak en azından seri *********** olup olmadığını anlayabilmesi çok güzel olurdu.
Bu hizmetin R10 yönetimine ayrıca bir külfet olacağının farkındayım ancak bu fikir biraz geliştirilirse R10 da birçok dolandırıcılığın önüne geçeceğini ve daha güvenilir bir platform olacağı kanısındayım.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Edit: KVKK ile alakalı oluşabilecek problemler varsa eğer, bunun KVKK problemi yaratmayacak şekilde düzenlenebileceğini düşünüyorum.