Kalkmalı... Ben askere gittim bir kere ne kurşun sıktım ne de silah dokundum. Yani sadece yemin ederken dokundum... Onun dışında full süpürge faras ve komutanlara hizmetle geçti zamanlarım. Askerliği eleştiriyor ya da kötülemiyorum. Seferberlik olduğunda savaş olduğunda ben silah eğitimi almamışım 1 gün bile, full komutanlara hizmet edip tuvalet temizlemisim, ulkemi nasil mudafaa deceğim peki???
Şu anda askerlik sadece aylık 500 TL'ye yapılan işçilik gibi. Silah eğitimi için herkes bir ay zorunlu askere gitmeli gerisi gereksiz. Askerlik devlete yük değil arkadaşlar, yük olsa sizce kaldırmazlar mı?
Sizin aylık 500 TL'ye yaptığınız iş yerine 20-30 k mı odesinler.
Oradaki 20 asker bir işçinin parasına anca bedeldir. Yeme içme barındırma bunlar masraf bile değil zaten.
Bu işe bir düzenleme gelse keşke sevdiklerimizin yanından koparılmak zaten maddiyata karsilanamayacak bir şey. Üzerine komutan egoları ve psikolojik darbeler, devrecilikler, mobbingler... askerliği değil kişileri eleştiriyorum. Psikolojik ve fizyolojik olarak kalıtsal hastalıklar da çıkarabiliyor.