Ne diyor yav bu, şunun gibilerin forumda sesi çok çıkmaya başladı.

"dini bile eleştirmek için bilimi referans alıyoruz" diyorsun ama hasta olunca dua etmeden önce hastanelerin kapısını aşındırıyorsun.
Biz bilimi kullanarak Tanrıyı eleştirmiyoruz, yaratıcının bize verdiği akılla, Yartıcının ilahiliğini ve gücünün sınırlarını görme merakı içerisinde yaşıyoruz.
Ayrıca Tanrıyı biz ürettik ama bilim bizden öncede bu evrenin gerçeğiydi.

167 IQ matematikçin kaç insanın hayatına dokundu? Kaç insana yardım etti?
Bilimin bana göre amacı medeniyeti geliştirmek, insan ırkını gidebileceği son seviyeye getirmek.
Bu dünya, evren bir parkur ve bu parkuru yapanlar bunu olabildiğince iyi bir şekilde bitirmemizi istiyorlar.
Bilimin buradaki rolü ise insanlar sürekli çoğalma eğiliminde oldukları için, bilim insanları insanların nüfus artışını ve bundan kaynaklı olarak kaynak yetersizliklerini, kaynaklara bağlılıkları kalmayana kadar, başka gezengenlere, galaksilere ulaştırmaya medeniyeti merkeziyetsiz bir şekilde evrene yaymaya çalışıyor.

Hergün birçok insan bu sistem yüzünden ölüyor demişsin, doğru bu sistemle kurban edilen birçok insan var.
Peki sıtma, kolera, çiçek, tifüs gibi tarihte daha bilmediğimiz onlarca hastalık?
Bu sistemle kaç nüfus kıyımı yapabilecek hastalağın önüne geçildi biliyormusun?
Milyarlarca insan tek bir seferde "tanrıdan gelen?" büyük bir tufanla ölmedimi? Ne yapmak lazım tanrıyımı suçlayalım?
Çok basitsin, komplike düşüncede uzak youtube'cu teorici bir çocuk edasıyla yaklaşmışsın. Sizin gibi t*rörize olayları güzelleyenlerdende böyle bir düşünce beklenirdi.

Yapıların mimarilerini eleştirmek gayet olağan ancak buradaki sorunlar asfaltlar, betonlar değil insanların aç gözlülüklerinden kaynaklıdır.
Halkın daha çok yemek içmek için, kendi isteklerini karşılayabilmesi için yetersiz yöneticileri seçmesinden kaynaklı bir sorun.
Yani senin bahsettiğin gibi insanların üstün hale gelme çabasıyla, bahsettiğin konuların uzaktan yakından alakası yoktur.
Mutlak sorun insanların eşit oranda eğitim görememesidir.