kumanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu mantığı da anlamıyorum para erir ya benim arkadaş 2 milyon faize attı aldığı faizle 2 tane ev aldı 5 ay sonra 2. evin borcuda bitiyor evler 950 bin tl den şeklinde 2 tane aldı şimdi de araba bakmaya başlıyor evi topraktan birini ev bitene kadar parça parça ödüyor diğerini fuzulevden aldı haziranda bitiyor yani şuan bile evin değeri 1.9 milyon şimdi bu adam 2 milyon ile 2 ev 1 de araba alacak bankasında ki 2 milyon para duruyor vaziyette ŞİMDİ PARANIN ERİYECEĞİ KISMI SÖYLESENİZE BANA
Üslubunuza dikkat edin öncelikle.

O dönem bir kere yaşandı, pandemi sonrasında ve geçti gitti. Faizler artışa geçmişti ve merkez bankası faizlerin düşeceğine dair ima yaptı.

2 Milyon faize atarsan ilk 6-7 ay rahat geçinirsin. Haziran ayı zamı ve faizlerin düşüşü sonrasında git gide azalış geçecek o para iç enflasyondan dolayı, ücreti türk lirası ile alıyorsun çünkü.

3-5 sene geçtikten sonra da o para faizlerin düşüşü, enflasyon artışı ve gelen zamlar ile birlikte kiranı çıkarmayacak duruma getirecek. Geçen seneden beri asgari ücret 10 bin TL'ye yakın zam gördü. O devir geçti gitti eskisi gibi değil devamlı artış gösteren bir enflasyon içerisindeyiz.

Kaldı ki KDV'den tut gelir vergisine kadar zam yaptı hükümet. O kadar mantıklı geliyor ise çekin kredi sağdan soldan para toplarlayıp yatır faize gör neler geliyor başına.