Kanka 22 yaşındayım. Benim de çok sevdiğim kadınlar oldu. Beni çok seven kadınlar oldu. Beni benim onu sevdiğim kadar sevmeyen kadınlarla da ilişki yaşadım. Tahmin ettiğim kadarıyla ilişkide daha çok seven taraf sensin ve bundan dolayı bazı şeylerden emin olmadığın için istemeden tartışma çıkarıyorsun. Haklı olsan bile çok tartışma çıkardığın sürece her zaman haksız duruma düşersin bunu unutma. Bir kadın sana deli gibi aşıksa bile çok kısa süre içerisinde onu kendinden soğutmanın süresi sadece birkaç saattir.

Önce ne istediğini gerçekten bilmen gerekiyor. Bu kadını istiyor musun yoksa duygusal bir boşluktan dolayı mı bu kadına sıkıca bağlandın. Kuru bir iyi geceler mesajı her zaman olabilecek bir şey ama tartıştıktan sonra karşı taraftan belli bir süre sonra dönüş alamıyorsan o kişi seni eskisi gibi sevmiyordur, sıkılmıştır. Kadınların beyni sevgiyle doğru odaklı çalışıyor. Ne kadar seviyorlarsa o kadar gurur yapmazlar. Sen muhabbet açmadan o konuşmuyorsa veya kuru cevaplar veriyorsa zaten bir şeyler önceden bitmiştir ama sen yeni öğreniyorsundur.

Devam etmek istiyorsan bir hafta hiç tartışma çıkarmamaya bak karşındakini tartmaya çalış. Konuşmaya çalışıyor mu? Buluşma planı yapıyor mu? Buluşma planı yapmıyorsa zaten onun içinde sen diye bir şey kalmamıştır. Kendi ilişkilerime baktığımda kadınların görsel varlıklar olduğunu söyleyebilirim. Kısacası kadınlar gördükçe aşık olur ve aşık olduğu kişiyle görüşme planı yapar. İlişkinde her şeyi sen yapıyorsan ve her şey senden bekleniyorsa tek taraflı bir ilişkinin kapısı açılmıştır.

Her ilişki bir tecrübedir lafı bence satsafadan ibaret çünkü her ilişkimden sonra yine aynı kişi oluyorum. O kişiyle yaptıklarımı başka ilişkilerimde de yapıyorum (ilişkinin uzunluğu kısalığı fark etmeksizin). Çünkü belli bir yaşa geldik ve karakterimiz oturdu. Diyeceğim o ki her ne kadar ilişki sonrasında yapmamız ve yapmamamız gereken şeyleri anlasak da yine de yapıyoruz, çünkü bu bizim ilişki karakterimiz. (Bu paragrafı bir sonraki ilişkinde de sebepsiz tartışma çıkarabileceğini ve bunun senin suçun olmadığını söyleme amacıyla yazdım.)

Benim önerim, istiyorsa bırak o bir şeyler yapmaya çalışsın. Konuşmak istiyorsa konuşsun susmak istiyorsa sussun. Bir ilişki içerisinde her zaman bir şeyler yapması gereken taraf erkekler değil. Bitirme kafasına tam anlamıyla girmişsen de duygusal parçalar dinlemeni önermiyorum. Her ne kadar dinlerken sana iyi gelse de bir şarkıyı bir kızla bağdaştırmak takıntılık derecesini arttırır. Her ilişkinde o kızı aramaya çalışırsın ve o kızı yanında düşünürsün. Yeteri kadar karşındakine kendini açıklamışsındır diye düşünüyorum o yüzden bitireceksen de bir şey demeden gitmek en mantıklısı. Biraz da o ne yaptığını düşünsün, kendini tartsın. İyi forumlar herkese.