Merhabalar hocam. Çoğu elektrikli araca binen biri olarak şu an alt yapı sistemleri gelişiyor. Bence halen tam yeterli değil.
-50 kwh ortalama 400-500₺'ye dolar. Lixhium uygulaması indirirseniz şarj fiyatlarını görebilirsiniz.
-Fabrika verisi en sade halini veriyor. Ben şu ana kadar verilen menzil değerini Renaultta, Tesla'da klima kapalı zar zor gördüm. Ağırlık faktörleri, klima vs katarsak ortalama 110-120km/h süratte 300-330 görebilirsiniz gibime geliyor. Kışın bu değer biraz daha düşüyor.
- 15 dk da ne kadar şarj verir bilemiyorum araba ve şarj profillerini incelemek lazım.
- Büyük şehirlerde hızlı şarj konusunda sıkıntı yaşamazsınız ancak sabırlı biri değilseniz yaz aylarında sıra bekleme sıkıntısı çekebilirsiniz.
Benim tavsiyem hibrit arabadan yana. 2. Araba olarak elektrik önerebilirim.
Çok teşekkürler hocam bu kadar detaylı yazdığınız tecrübenizi paylaştığınız için. Diğer araçları çok araştırdık, ancak 300 bin %0 faiz kampanyası sebebiyle e-c4 seçmek durumundayız. Peugeot 2008 ve 308 e baktık fakat 400 bin eksiğimiz var kredi çekince 840 bin geri ödeme aylık 33-35 arası ödeme çıkıyor. Citröende 270 bin krediye %0 kalana tüketici 450 civarına geliyor. Anlayacağınız bütçe sebebiyle zoraki bu modeli alacak gibiyiz.