Arkadaşlar merhaba, kablonet kullanıcısıyım ve Infinity 401 model bir modemi mevcut. Yakınlarda yeni bir macbook cihaz satın aldım (Macbook pro m3) fakat internet erişiminde çok sıkıntı yaşıyorum. Evdeki diğer bilgisayarlarımda 25Mbps hız alırken macbook'um hiç stabil bir internet hızı veremiyor, hız testi yaptığımda 1Mbps bazen kbps'lere kadar düşüyor. Option tuşuna basıp wifi simgesine bastığım zaman da "Kanal" kısmında sürekli 20mhz ile 40mhz arasında bir değişim olduğunu gözlemliyorum. 40mhz'de iken fena olmayan bir internet alıyorum ama 20'ye düştüğünü görünce internet hızım acayip bir düşüş yaşıyor.

Apple teknik desteği ile konuştuğum zaman WPA3 destekleyen bir modem olması gerektiği söylendi. Infinity 401 modemin arayüzüne girdiğim zaman WPA2'ye kadar desteklediğini görüyorum.

Şimdi bu konudan anlamadığım için yardımlarınızı istiyorum, yeni bir modem veya router mı almalıyım? Eğer WPA3 destekleyen yeni bir router alırsam, mevcut modemim WPA2'ye kadar destek verdiği için bu WPA3'den yararlanabilir miyim?

Önerilerinizi ve benzer durumlar yaşadıysanız izlediğiniz yolları öğrenmek isterim. Varsa modem veya router önerilerinizi de rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.