Taşıt kredisi maalesef öyle, banka araç alıcıya geçmeden parayı sana vermiyor.
Temmuz ayında kredili olarak sattım aracımı riske girdim (bence). Bankadaki memurun yanına adamla beraber gittik (belkide tanıdığı, belki çete bilemiyorsun). Banka memuru herşeyi açık açık söyledi bana kendi bankalarının bir urlsini verdi oraya kendim girdim tüm bilgileri onayladım sonra banka personeli gördü o onayladı ve bana XXX tutarındaki paranız blokededir, aracı devir edince size gönderilecektir mesajı geldi (şubeden çıkmadan). Ancak kadın %100 artık sizde para diyemedi. Ne sorun olabilir diyorum, eğer alıcı burdan çıkıp siz aracı teslim etmeden arada başka kredi kullanırsa burdaki limit düşeceği için işlem iptal olabilir diyor. Böyle birşey olsa benim nerden haberim olacak siz bana mesaj attınız dava açma hakkım olur diyorum bişey diyemiyor.
Neyse arkadaş devlet memuruydu, zaten gittiğimiz banka çalıştığı kurumun içindeki bankaydı. Çalıştığı odaya kadar gittim (Kendisi özellikle götürmek istedi çay ikram ediyim sende gör güven diye).
Kredi mesajından sonra öğle arası girdiği için saat 1.5 gibi notere gittik. Noterdeki memura sordum krediyle alınıyor bu araç siz birşey görüyormusunuz dedim (onlarda bankanın satış üzerinde bir beklenti koyduğunu söyledi, terimlere hakim değilim ama %100 birşey söyleyemeselerde X banka bu satış için izleme emri vermiş gibi birşey söyledi).
İmzaları attık satışı verdik noter tamamdır dedikten 30 sn sonra para hesabıma geçti.
Her türlü bu işlem riskli bence, %100 tanımadığınız güvenmediğiniz kişiye bu şekilde satış vermeyin. Şuan aracımı bu şekilde verirmiyim, bende vermem.
Kurumsal araç alım yerleri var oralara verin 10-20 altına verin kafanız rahat olsun (2021 de arabam.com a ederi 130 bin TL olan aracımı 124 bine vermiştim hemde satıştan 1.5 saat sonra ödemişlerdi parayı ama satışı verdiğiniz yer büyük bir şirket parayı alamazsam en kötü dava açarım onlar parayı bana ödediğini ispatlamaya çalışırlar gibi saçma bir güven vermişti).