Öyle bir şey yok. Kredisini alsın eline nakit bir şekilde, devirden önce elinize saysın. Banka veriyormuş falan filan bana biraz düzmece geldi. Adamın çektiği krediden bankaya ne size ne? Kesinlikle dikkatli olun. Tamam kredini çek, paranı al eline gel deyin kendisine. Dikkatli olun akıl almaz d*landırıcılık olayları dönüyor.
Parayı almadan devretmeyin!
Noterde devir yapılırken ücreti teslim aldığınızı beyan ettikten sonra bunun dönüşü yok. O yüzden ücret almadan devri kesinlikle yapmayın
Akbank müşteri temsilcim ile görüştüm yakın bir şubeyi aradım ve olayın gerçekten bu şekilde olduğunu şahısa devir ettikten sonra banka benim paramı verdiğini söyledi.
Fakat bankadan yazılı bir kağıt almam gerektiğini o kağıtta işte xxx tc kimlik nolu kişi xxx kredi çekmektedir size ödenecektir gibi şeylerin yazdığı ve banka tarafından ıslak imzalı 2 kişi tarafından (şube çalışanları) imzalı olması gerektiğini söyledi.
Bu gene bana saçma geldi çünkü ben arabayı devir ettikten sonra paramı ne zaman alacağım allah bilir... Garip bir sistem.