Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Naçizane bir geliştirici olarak fikrimi belirtmek isterim.
İstediğiniz oyun nedir ne değildir bilmiyoruz dolayısıyla 40 bin dolar isteyen mi çok istemiş, 10 bin dolara olur diyen mi az istemiş bilemiyorum. Ben de uzun süredir düşündüğüm oyunu yapmak için neredeyse son 1 senedir uğraşıyorum, dışarıdan bakan birinin bir şey yok diyeceği bir oyun gibi görünse de o kadar çok mekanik ve algoritma var ki, henüz oyunun %40'ını bile bitirmiş değilim, dönüp bugüne kadar harcadığım mesaiyi hesap etsem herhalde size gelen tekliften kat kat fazlasını harcamışımdır. Türkiye'de her konuda olduğu gibi yazılımcı konusunda da sıkıntılar var çünkü piyasayı belirleyen müşteriler her zaman ucuz etin yahnisini tercih ettiler piyasa da o yöne evrildi, şimdi chatgpt'ye prompt yazmayı öğrenenler bile yazılım ilanı açıyorlar forumda, ki bu daha başlangıç yakın gelecekte artık Türkiye'de Türkiye içine çalışacak yazılımcı bulamayacaksınız.
Diğer yandan bir geliştirici olarak siz bana mesaj atıp, steam linki gönderip ben bu oyunun aynısını istiyorum deseydiniz kusura bakmayın ben de dalga geçerdim, daha ne istediğiniz bile belli değil, benim bir geliştirici olarak sizin aklınızdan geçeni bilmem, onu gerçekleştirmem söz konusu değil, sizin istediğiniz işi senaryoya dökerek yazılımcıya aktarmanız ya da bunu yapmak istemiyorsanız yazılımcıya ücretini ödeyerek bilgi sahibi olması için vakit ayırmasını istemelisiniz. Bugüne kadar binlerce mesaj almışımdır "x uygulaması gibi bir şey istiyorum", "y sitesinin aynısını istiyorum" tarzında hepsini de bu şekilde iş almadığımı belirterek geri çevirmişimdir. Çünkü bu şekilde yapılan bir teklif hiç ciddi görünmüyor, siz müşterinin gönderdiği siteyi/uygulamayı ya da platformu incelerken bir mesai harcıyorsunuz, hele ki komplex yapıda bir şey ise ama müşteri sizinle herhangi bir anlaşma yapmadığı için sizi beklemeden başkasıyla anlaşabiliyor ya da vazgeçebiliyor siz de harcadığınız mesai ile kalakalıyorsunuz. Daha iyi anlamanız için kaç tane taksiciye "taksim civarından bineceğim gelince beni ara başka taksi bulmamışsam seninkine binerim" diyebilirsiniz? Ya hadi kardeşim deyip alaya alıp sizi gönderirler.
Yazılımcıların tek bir çeşiti yok, dolayısıyla piyasanın standartı da yok herkes bilgisine göre, deneyimlerine göre, vaktine göre fiyat belirleyip size teklif veriyor. Referansı yok dediğiniz geliştiriciler eğer kalifiye insanlarsa isteğinize göre neleri öğrenmesi gerektiğini, ne kadar süreceğini vs. hesaplayıp süre ve fiyatını ona göre vermiş olabilir, yurtdışından ucuza bulduğunuz geliştiriciler zaten bu iş içindeler ve hazır templateleri var olabilir, size görselini değiştirip teslim edecek olabilirler ki bu yüzden ucuza yapabiliyordur bilemem, bence buradaki asıl konu sizin müşteri olarak almak istediğiniz hizmeti açıklayamamanız.