keremyagan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu durum sadece yazılımcılarla alakalı değil aslında, ülke şartları da önemli. Uzun süreli bir projede TL üzerinden fiyatlandırma yapılırsa ülkedeki hemen her şeye gelen yüksek zamları dikkate almak gerekir. Dolar olarak değerlendirilse bile bu şekilde olabilir çünkü dolar 1 artsa ürün fiyatları 2 artıyor. Dolayısıyla eğer sizden tüm ücret peşin olarak istenmediyse bu durumlar dikkate alınarak verdikleri ücret diğer ülkedekilere göre daha yüksek olabilir. Ayrıca ülkemizdeki vergiyi de işin işine katarsanız fiyat istemeden artabiliyor.
Geçmişte bu tarz oyun yapmamışlarsa siz yanlış kişiler ile görüşmüş olabilirsiniz çünkü oyun alanında birçok farklı oyun türü bulunuyor ve sizin talep ettiğiniz tarzda oyun geliştirmemiş olabilirler.
Ben sizleri gayet iyi anlıyorum. Fikirleriniz ve görüşleriniz elbette ki doğrudur ancak şunu göz önüne alarak yazmadan da edemeyeceğim: Benim istediğim oyun zaten Steam'da hali hazırda bir oyun olduğu için bu oyuna bakarak farklılıklar geliştirilecek. Sıfırdan bir dokümantasyon ile oyunun tüm her şeyi sıfırdan silbaştan gibi olmayacak, buda hizmet sürecine artı puan sağlayacaktı. Ancak oyunun aslı olan Steam'da ki oyun bile bu belirtilen 40.000 Dolarlık bir bütçe ile bile yapılmadı. Bunun enflasyon ile, şartlar ile ya da çalışan sayısı ile bir bağlantısı yok. Herkes kendince bir formül uyguluyor ne koparırsam kârdır diye ve bu bana göre çok yanlış. Ben fikirlerinize katılıyorum ancak bu şartlar ile değil tabikide