TrankyLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gideceğimiz şehre direk uçuş yok, Almanya/Berlin'den trenle 2 saatlik mesafede. Bu anlatım ile Almanya sorun çıkarır mı bunu merak ediyorum aslında.
Maalesef iyimser olup alınırsınız diyemicem. Kesin ve net şekilde diyorum ki geri gönderilirsiniz. Siz başvururken polonyaya gideceğim diye başvurmuşsunuz, Polonya da size gelebilirsin ülkemize demiş. Ama geliceksen benim ülkemde kalıcaksın diğer ülkelere geçemezsin diyip single vermiş. Zaten sizi güvenli bulsaydı diğer avrupa ülkeleri için multi izin verirdi. Siz şimdi size vize veren ülkeye girmeyip direkt başka ülkeye gitmeye çalışıyorsunuz. Alman polisi size sormayacak mı madem bize geliceksin neden polonyaya başvurdun diye.

Size kendi olayımdan bahsedeyim daha açıklayıcı olur. Dayım ve ailesi almanyada yaşıyor. Yaz ayından beri anne ve babamı çağırıyor gelin burada kalın 1 ay diye. Annem ve babam 2 sene önce direkt tanıdığımız vize firması aracılığı ile almanyaya başvurup 6 aylık multi vize almışlardı. Ben ise hiç yurtdışına çıkmamıştım. 2023 Kasım ayında annem, babam ve ben Almanya için vizeye başvurucaktık. Yine aynı vize firmasıyla konuştuk. Vize firmasında tanıdığımız bize Almanya için en yakın başvuru 3 ay sonrasında olduğunu bu yüzden Yunanistan üzerinden başvurmamız gerektiğini söyledi. Başvururkende ben hiç yurtdışına çıkmadığım için önce annemle babamın başvurmasını daha sonra onlara sonuç gelince benim başvurmamın daha doğru olacağını söyledi. Belgeleri gönderdik annem ve babama multi 7 ay 90 gün kalabilir, bana da 1 aylık vize ve 10 gün kalabililir çıktı. Kendi aracımızla 5 kişi yunanistana gittik ve aynı gün girip aynı gün çıkış yaptık. Amacımız yunanistan üzerinden girip yunanistan üzerinden damga yemekti. Ben almanyaya gitmekten vazgeçtim çünkü tek giriş çıkış hakkım orda bitiyordu yunanistandan almanyaya uçmak istemedim. Annemle babam ise yunanistandan 1 gün sonra damga yedikleri için almanyaya uçtular. Şansa Türk polis denk geliyor. Siz yunanistan vizesi almışsınız neden kalmadınız direkt buraya geldiniz demiş. Bizimkiler durumu açıklamış. Siz Almanyaya gelmek yunanistanı transit kullanıyorsunuz geri göndericez falan demişler. Sonra yarım saat bekletip evraklara bakmışlar. En sonunda siz daha önce gelmişsiniz zaten diyip öyle izin vermişler.

Yani anlayacağınız multi vize ile sorun çıkaran ve daha önce giriş yapanları almıyorlar, sizi imkansız almazlar.