Merhabalar. Elevenlabs programında 800-900 kelime gibi uzun yazıları seslendirince bir yerden sonra aksanını bozup Eminönü'ndeki turistler gibi konuştuğuyla alakalı sorum var kategorisinde konu açmıştım.
Bu sorunu yaşamamak için sürekli 100-200 kelimeden oluşan kısa parçalar halinde seslendirme yapmak zorunda kalıyordum. Az önce aklıma gelen bir fikirle sorunun çözümünü buldum ve çok mutluyum
Çözümü sizlerle de paylaşayım:
ElevenLabs'ta Türkçe dil desteği olsa bile mevcut ses seçeneklerinin hepsi yabancı. Türkçe yazılarda belli bir uzunluktan sonra saçmalamasının sebebi de bu.
Bu sorunu önlemek için ses klonlama özelliğiyle Türkçe konuşan birinin sesini klonlayabilirsiniz. Mesela ben Diriliş Ertuğrul'un sesini kopyaladım, en ufak bir bozulma olmadan çok uzun bir yazıyı seslendirdi.
Sonra aklıma 2. bir alternatif geldi. Mesela hazır ses seçeneklerinde bulunan "Marcus" çok daha iyi bir tonaja sahip ama yabancı olduğu için uzun metinlerde bozuluyor...
Bu adamın veya beğendiğiniz ses hangisiyse onun 200 kelimelik kısa Türkçe konuşmasını MP3 çıktı alıyorsunuz.
Sonra sanki normal bir insanın ses çıktısını almış gibi, bu sesi klonladığınız zaman sistem tarafından tamamen Türkçe tabanlı bir ses yapısı sayılıyor. Uzun yazılarda ses bozulma problemi yaşayan varsa mutlaka denesin