Şükretmesini bilmek lazım. Sahip olduklarımızın değerini bilmek lazım.
Yuva kurmuşsun. Çevremizde evlenmek isteyip ekonomik açıdan nasıl evleneceği konusunda korkuları olan bir sürü insan var.
Bende 8 yıllık evliyim. Çok şükür güzel bir yuva kurabilmişsen eşine herşeyi anlatamasan da şükretmelisin.
Bir kızın var. Allah bağışlasın.
Ben ve eşim çok istediğimiz halde olmadı. 5 tane düşük yaptı eşim. Artık vazgeçtik. Sen arkadaşının, komşunun, akrabanın çocuğunu sevip evinde bir kedi beslemek zorunda kalmak nedir bilir misin?
Kedimi çok seviyorum. Evin neşe kaynağı. Ancak bir çocuğun yerini tutmuyor. Bazen düşünüyorum. Yaşlandığımızda kapımızı açan kimse olmayacak.
Birgün şok marketten ev için birkaç ürün alacaktım. Çocuk kıyafetleri gelmiş. 2-3 yaş erkek çocuğu için kot ceket pantolon askıda gördüm. Oğlum olsa (yada kız hiç önemi yok) ona böyle kıyafetler alsam....
O kıyafeti almayı çok istedim.
Öyle bir dalmışım ve o kadar uzun süre geçmişki o kıyafetin başında eşim arayıp nerede kaldığımı sorduğunda kendime gelebildim.
Durumdan eşimin haberi yok çünkü o benden daha çok etkileniyor.
Yaşım 41 artık umudum kalmadı.
27 li yaşlardayken online oyun oynadığımız bir grup ile reelde buluşmuştuk. Ordaki bir abi tüp bebek yaptırdığını bir ev parası harcadığını ama her kuruşuna değdiğini söylemişti.
Rabbim gelinliğini olduğu günleri göstermeyi ve torun sahibi olduğunu göstermeyi nasip etsin Rabbim sana kız evlat bağışlamış.
Sanırım evlat sahibi olmanın nasıl bir değer olduğunu anlatabilmişimdir.
Tek bir yerde takıldım.
"Yılda 2 kere kira zammı 1 kere maaş zammı."
Ben bir şirkette çalışıyorum. 1 yılı aşkın mobing yedim. Maaşımı asgari ücrete sabitlediler. Temmuzdan beri asgari ücretle geçiniyorum. 5. yılım ayrılıp dava açacağım.
Senin yılda 1 zam almanı göz önüne alırsak maaşında bize oranla gayet iyi. Ama kiraya neden yılda 2 zam onu anlayamadım. Gerekirse evi değiştir. Mahkemeye ver yasal hakkını ara.
En büyük korkun tahminim çocuğuna iyi bir gelecek sağlayamamak. Haklısın çabalamak zorundasın. Baba olmak bunu gerektiriyor.
Şuanda depresyonda olduğunu düşünüyorum. Böyle bir hakkın yok. Silkelen ve kendine gel.
Kendin için değilse bile evladın için.