"Allah'tan başka sığınacak kimse bulamazsın." -Kehf Suresi:27
Her zaman Rabbim'in bizimle olduğunu biliyorum çok doğru
Zor, nüfusun büyük çoğunluğu bu durumda maalesef. Yapmanız gereken ilk şey kendinizi suçlamamanız. Yapabilseniz yapardınız değil mi? Kendinizi sorumlu ya da suçlu görmekten vazgeçin. Bu durum bireysel hatalarınız ya da beceriksizliğinizin sonucu değil. Toplumun büyük kısmı, bir başkasının hatasını bu şekilde ödüyor maalesef.
Maalesef çok doğru kendimi suçlamamaya çalışıyorum ama olmuyor. Sanki ben becerikmişim gibi etrafımdaki gördükçe neden ben beceremiyorum diyor insan ama olmuyor.
Sadece çalışmak ile tekne yürümüyor malesef hocam, hele hele birinin altında çalışmaktan.
Ticarete atılın kendinizi geliştirin, aldığımı yerim para kağıt parçası gözü ile bakarsanız zaten kaybederseniz.
Sadece bu sorun sizde değil herkes te mevcut.
Gemisini kurtaran kaptan.
Her zaman aklımda bir ticaret yapmak ama imkanlar el vermiyor. 1 ay kirayı ödeyemesem şu devirde ev sahibi kapının önüne koyacak şekilde oluyor. Sermaye olmayınca ticaret de olmuyor.
Kimsenin kimsesi yoktur bu hayatta. Herkes tek başınadır maalesef.
İyi insanlarla karşılaşmak vardır ama.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Amin hocam.
Üstadım öncelikle yaşadığınız durumlar için çok üzgünüm. Bu devirde evin kira ise, baban zengin değilse, eşin de çalışmıyorsa ve bir destekçin, arkanda bir el yoksa.. Allah yardımcın olsun. Borcumun çok olduğu dönemlerde ben de elimdekileri satayım kafamı rahat ettireyim diyordum ama biraz dişimi sıkınca rahatladım.. Rabbim size de ferahlık versin inşallah.
Akşamları işten çıktıktan sonra gideyim çalışayım diyor insan fakat sabahtan akşama kadar eziliyorsun zaten akşam da 3-4 saat başka bir işte çalışsan ne evine ne çocuklarına vakit ayıramazsın.. Rabbim yar ve yardımcın olsun..
Amin hocam. Aynen ek iş yapayım diyorum ben çocuğumu kaç sene sonra kucağıma aldım ona vakit ayıramadıktan sonra ne anladım ben bu işten diyor insan. Allah razı olsun.
Artık ek işler bilgisayar başından gidiyor
akşamları TV izleme sohbet etme öldü insanlar ya sosyal medya da yada ek iş kovalıyor bilgisayar başında
Rabbim yardımcınız olsun
R10 güzel bir alanda konu tutturursanız yol alabilirsiniz
birde siyasi olarak her yeri avantacılar kaça göçekler paralı satılan vatadanşlıklar sarmış ülkecek zor zamanlardayız
Amin hocam ek iş kovalamaya çalışıyorum zaten ama günün her saati çalışıyoruz maalesef
Maalesef sizin gibi bir çok insan aynı durumda. Her ne kadar biz de iş için cebelleşsek de geçim sıkıntısı ciddi anlamda artmış bulunmakta. Daha önce affedersiniz hayvanların pislediği boş arsalar araziler şimdilerde hayatımız boyunca çalışarak edinemeyeceğimiz meblağlara satılmaya çalışıyor. Bu aşamalarda her ne kadar kendim de istemesem kimseye tavsiye etmek içimden gelmiyor olsa da, çıkış yolu olarak farklı bir ülkeyi öneriyorum. Farklı ekonomik olarak sorun yaşamayacağınız ülkeler için başvurularda bulunun gerekirse ailenizle birlikte kaçak bile olsa kalabileceğiniz bir yer bakmanızı tavsiye ederim. Ki bildiğiniz gibi Amerika ülkesine kaçak girin insanların bir çoğu ülkede kalıp birikim yapmaya başladılar. Tanıdığım birinden örnek vereyim 3 ayda ailesini bütün giderleri hariç 300.000 TL gönderdi düşününki bu meblağ için Türkiye'de yıllarca harcama yapmadan çalışmanız lazım.
Aklımın bir kenarında hocam yurtdışı ama dini değerlerimizden dolayı yurtdışında sıkıntı çekme korkusu var gelecek için iyi bir yol gözüküyor ama neden burada bazı insanlar gibi bizde rahat yaşamalayım neden başka ülkeye kaçıyorum diye düşünüyorum.
Rabbim önce manevi güç versin ondan sonra inan gerisi geliyor. Bir babanın parasız kalma hakkı var, sağlık sorunu yaşama hakkı var ama çökme hakkı yok.
O yüzden önce psikolojik ve manevi anlamda güçlenip önüne bakman lazım.
R10 gibi bir platformda isen gerçekten bir şekilde para kazanabilirsin çünkü az çok digital dünyadasın.
Tanışmasakta dertleşmek istersen istediğin zaman haberleşebiliriz.
Allah razı olsun güzel yorumun için hocam. Güçlenmeye çalışıyorum hep ama her zaman bir çelme bir tümsek önüme çıkıyor hep maalesef.
Hocam gerçekten bu dünyada insanın hoşuna gitmeyen şeyler daha çok.Dünya yükü ağır ve çoğumuz altında eziliyoruz.Bana sorarsanız insanı ayakta tutan yegane şey maneviyattır.Peygamber efendimizin (asm) bu dünyada neredeyse hiçbir malı mülkü yoktu,çok ağır imtihanlara maruz kaldı,çocukken annesiz ve babasız kaldı,tebliğ için gittiği yerlerde taşlandı,bir kere bile oturduğu sofradan tok olarak kalkmadı,kaç tane çocuğunu kendi eliyle toprağa verdi.Bunları niye anlatıyorum.Hayat şartları bu kadar kötü olmasına rağmen ALLAH katında en sevgili oydu ve ahirette cennetin en üst mertebesinde olacak yine o.Bu dünya gelip geçicidir belki akşama kendimizi ahirette bulacağız, geride kalanlar ise Cenab-ı Hakkın mülküdür, o kızınıza karşı sizden daha şefkatlidir.Bİraz sabır,sadece biraz sabır.Ahirette bizi çok güzel şeyler bekliyor olacak.Sizde ALLAH'a emanet olun.
Allah razı olsun hocam. Her zaman yoluma çıkan engelde Peygamber efendimizi düşünüyorum zaten sabır en büyük duacımız.
Tüm ülke benzer sebeplerden depresyona girdi hocam yalnız değilsin, geçmiş olsun.
Allah razı olsun hocam.
Allah yardım etsin özellikle 2 yıldır tam bi iş buluyorum 1 ay 2 ay kartları kapatıyorum iş olmuyo 1 2 ay kartlarla geçiniyor sonra yine bi iş oluyor kartları kapatıyorum tekrar aynısı şeklinde bir döngüdeyim. Allah aç bırakmyor
2015 yılında evlendim evlenmeden önce yarı aç yarı tok bazen sokakta ve soğukta kalan bazen evde yaşayan bir hayatım vardı evlendikten sonra işlerim düzeldi bir iş açtım 4 yılda dubleks ev istanbulda bursa da arsa 4 tane araç hatrı sayılır para işte bu işl tecrübeydi
sonra catering işine girdik, pandemide bu saydıklarımın hepsini kaybettim sıfır borçla bukadar malım varken şimdi izmirde kirada artı 750 Bin TL borçlayım yaklaşık 3 yıldır bi öyle bi böyle geçiniyoruz bedensel olmayan bazı sağlık sebebi ile çalışamıyorum da yani geçimimi tamamen internetten kazanmak zorundayım.
hiç bir akraba dost yardım etmez gerçek dost olduğuna inanmıyorum. Ama bazen allah karşınıza akraba olmayan iyi birini çıkarıyor çıkaracaktırda, 4 ay öncesine kadar bazen elektriğim bazen doğalgazım kesilerek geçen biriyim ama 1,5 ay önce yine r10 nda karşıma çıkan iyi bir iş denk geldi devam eder mi bilmiyorum ama geçim derdimi aştım gibi şimdi bir iş daha bulup artık borçlarımı ödeme hayalini kurmaya bile başladım.
yani senin derdine kendimin kini eklemek mantıklı olmaz, ama aylarca günde 1 yada 2 kek yiyerek otogar banklarında yattığım günü de biliyorum. Üzülme hocam hayat bir şekilde akıyor. Evet öncelik sağlık fakat dostun yokluğun paranın yokluğu ile eşdeğer.
Allah hakkımız da en hayırlısını versin inşallah
Amin hocam. Allah hepimize güç kuvvet sağlık versin. Kazanmak da var kaybetmek te tabi. Her zaman bir lokma bulduğumuzda şükretmeyi biliyoruz elhamdülillah. Dost önemli değil kazanmak o kadar kolay ki yeterki paran olsun dost(sözde) olanlar kendiliğinden geliyor malesef. Ben Allah için dost arıyorum hep.
Hasbunallah ve nimel vekil de gerisi hep angarya ben de kısmen böyleyim dostlar hep uzaklarda başka illerde .
ama düzcede isen görüşüp konuşup dertleşebiliriz.
Konya'dayım allah razı olsun hocam düşünmen yeter.
Yanlış düşünüyorsun. Hiç bir kimsem yok deme, her el açtığında seni bir bilenin var unutma! Derdim çok deme, derdin kadar dermanı bir verenin var! Kimse görmez içimin yangınlarını deme, içine attıklarını ve gözyaşlarını görenin var. YÜCE ALLAH var unutma ...
Haklısın hiç kimsem yok derken Rabbim her zaman bizimle onun bilincindeyim çok şükür. Allah razı olsun hocam. Rabbim bizi birşeyleri kaybettiğimizde veya kaybetmek üzere iken değil Rabbim'i her zaman hatırlayacak kullarından olmayı nasip etsin inşallah.