Melihhh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En sevmediğim iş telif sıkıntılı bir durum bir tane soruysa kaldır gitsin ne olacak kendin farklı bir db yap illa milletten mi toplaman lazım ? Bilmiyorum hani kas yaparken göz çıkartma sonra büyük cezalarla uğraşma
Subpower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telif hakkı için önce o yazının telifini almış olması lazım Telif hakları da genelde yazılara değil. Resim, Müzik veFilm gibi eserlere ithfen yapılır yada bir marka, proje, alet vb gibi şeyleredir. Fikir haklarına giren birşeyde bu tipte kitaplardır. Lakin şöyle düşün burada da bazı imtiyazlar vardır. Misal bir şiir kitabındaki bir şiiri yada şiirin mısralarını aldın buraya yazdın diye fikri sina-i haklarını ihlal etmiş olmazsın çünkü alıntı yapıyorsundur. (tabi alıntıyı bildirmen lazım) Eğer anonim ise o zaman bunuda yapmana gerek yok. Ama kitabı komple yayınlıyorsan o zanab sorun.

Şimdi fikren söylenmiş sözler ne yazık ki telif hakkına girmez. Avukat ile ihtarname gelsin o zaman
yok hocam öyle eser falan değil uygulamada sorulan sorular ve cevapları. Bende takip ettiğim için siteye ekleme ihtiyacı duydum ekledim tıklayanı da çok açıkçası. rakip elemeye çalışıyor gibi geldi bana. ÖSYM nin sorularını 500 tane site kopyala yapıştır yapıyo bu durumda aynı. düşünsenize a sitesinin yks sorusunu kopyala yapıştır yapmışsın b sitesinde de aynı soru var. A sitesi de diyor ki benden kopyaladın siteden kaldır yoksa yasal yollara başvururum.