karahan29 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Milyonlarca kullanıcısı olan bir uygulamada sorulan soruları ve cevapları sitemde paylaşıyorum -uygulamada ki gibi- rakiplerden biri de mail göndermiş bizden kopyalamışsınız kaldırın kanun dışı telif melif bişiler yazmış.

Bir dönem ki wordle furyası gibi bütün sorular ve cevaplar kopyala zaten çoğu sitede var. Bizde rakip de az. Bu da öyle bişi işte yarışmanın sorularını bende yazıyorum (benimde takip ettiğim bir uygulama).

ben bişi olmaz diye düşünüyorum ama yine de sorayım dedim
Telif hakkı için önce o yazının telifini almış olması lazım Telif hakları da genelde yazılara değil. Resim, Müzik veFilm gibi eserlere ithfen yapılır yada bir marka, proje, alet vb gibi şeyleredir. Fikir haklarına giren birşeyde bu tipte kitaplardır. Lakin şöyle düşün burada da bazı imtiyazlar vardır. Misal bir şiir kitabındaki bir şiiri yada şiirin mısralarını aldın buraya yazdın diye fikri sina-i haklarını ihlal etmiş olmazsın çünkü alıntı yapıyorsundur. (tabi alıntıyı bildirmen lazım) Eğer anonim ise o zaman bunuda yapmana gerek yok. Ama kitabı komple yayınlıyorsan o zanab sorun.

Şimdi fikren söylenmiş sözler ne yazık ki telif hakkına girmez. Avukat ile ihtarname gelsin o zaman