Bundan 1 yıl öncesine kadar yıllarca düzenli iş yaptığım bir müşterimle problem yaşadığım için iş aktini sonlandırdım. 40bin TL civarı bir borcu kalmıştı ve müşteri whatsapp'tan hem yazılı olarak hem de ses kaydı ile bu borcunu kabul etti. Hatta bunun üstüne
"benimle çalışmaya devam etmezsem 1 kuruş alamazsın" gibi bir tehditte savurdu.
Bunun üzerine ben de avukatımla birlikte icra takibi başlattım. Karşı taraf ise icra borcuna itiraz etti. İtirazın reddi davası için dosyayı tüketici hakem heyetine göndermemiz gerekiyormuş. Hakem heyetine 13 ay önce gönderilen dosyaya dün itibari ile karar çıktı. BİNGO!
Tüketici hakem heyeti diyor ki; sizin verdiğiniz hizmetin borçlu tarafından kâr amacı güdüp gütmediğini ben bilemem. bu yüzden bu dosya tüketici hakem heyetini ilgilendiren bir dosya değil.
NE ? Faturalandırılmış bir hizmetin kâr amacı gütmeyebileceğini söylüyorlar
E peki biz yine de itirazın iptali davasını açalım" dedim. O da ne? Bu dosya tüketici hakem heyetinden onay görmediği için itirazın iptali davası açılamıyormuş

Tüketici hakem heyeti kararına itiraz edelim" dedim. Eğer itiraz sonucu tüketici hakem heyeti haklı çıkarsa borçlu kişinin tüm avukatlık masraflarını da ödemem gerekiyormuş
Sevgili arkadaşlar, borcunuzun olması ve hatta karşı tarafın bunu kabul etmesi yargı gözünde borç sayılmıyormuş bilginiz olsun.
Elinde fatura, irsaliye, konuşma kaydı olan bir alacaklı olarak borçlu tarafın maddi kaybını karşılama olasılığım çok yüksekmiş