Bende biraz deneyimlerimi paylaşayım,
1-)Açtığınız kanal eğer shorts olarak ilerlerseniz hiç uzun metrajlı video paylaşmayın. Bu algoritmayı tetikliyor.
2-) aynı şekilde uzun videolar yüklüyorsanız sakın abone kasayım diye short yüklemeyin buda algoritmayı bozuyor.
3-) kanal shorts kanalı ise Global kanallarda Vpn kullanmayı deneyebilirsiniz, faydasını görenler görmeyenlerden fazla. Shortlarda konum önemli olduğunu bir çok kez kendimde test ettim.
4-)shorts kanalları akışa düşünüyorsa problem var demektir diyebilirim.
5-) youtube shorts algoritması instagram gibi değildir, ben youtube algoritmasının kendini kanala göre geliştirdiğini ve kanala uygun kitleyi algoritma kendi yönettiğini düşünüyorum. Bu sebeple biraz klişe olacak ama ilk 3-5 sn çok önemli. Bu durumda kitleyi shorts da ne kadar tuttuğunuz algoritma gelişiminde önem kazanıyor.
6-) kanal dili be konum gibi ayarlar uzun videolarda önemli olduğunu düşünmüyorum daha çok başlık ve içerik dili ingilizce yada hangi dilede ülkede izlenim alacaksanız kanal dili o olmalı.
7-) bazen hatayı youtube da değil kendinizde aramakta fayda var ne gibi diyecek olursak seçtiğinizi kategori hacmi ve rekabet konusunda çok yüksek ise özellikle globalde rekabet etmeniz zor olabilir.
8-) bence en önemlisi disiplin ve istikrar, küçük bir tavsiye 100 gün challange gibi kendinize hedef koyun her gün aynı saatte paylaşm yapmayı ihmal etmeyin bu sebeple youtube algoritması her gün videonuzu ziyaret eder ve aktif olup olmadığınızı ogün attığınız videoları inceler sizi izleyenleri inceler, ve algoritmanız oluşmaya başlar.
Bu liste uzar gider başlıca temelleri benim deneyimlerim bu şekilde. Talep eden bilgi almak isteyen arkadaşlar ulaşabilirler seve seve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.