orhansengun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teknoloji, imkanlar ve edinilebilecek bilginin seviyesi her geçen gün biraz daha artıyor. Yani sınırlı bilgiyle dahi para kazanabilmek, helalinden bir şeyler öğrenip devamlı gelir oluşturabilmek mümkün. Forumda da birçok arkadaşımız var bu şekilde para kazanan.

Bunun yanında kumarı tercih eden, sanal dilencilik yapan veya hiç olmayacak işlere umut bağlayarak elindeki son parayı da kaybeden çok insan var. Sayısı da helalinden çabalayanlardan ne yazık ki fazla gibi…

Peki neden bu yol seçiliyor? Eskiden daha zor değil miydi işler, fiziksel yorgunluk da gerektirmiyor muydu?
Cevabı aşırı basit BİLMEMEK !

Ben mesela helal para kazanmak istiyorum işsizim ama nerden başlayıp hangi sektöre neye yöneleceğim nasıl adımlar atacağım bilmiyorum benim gibi binlercesi var.
Gidip fabrikada vasıfsız çalış demeyin çünkü ben bir şey öğrenip ilerlemek kendimi geliştirmek istiyorum mesela aynı yerde kalmak istemiyorum
ama bir mentor olmadan olmuyor , olmayıncada bazen bir şeye takılıp kalıyorsun yada ilerlemiyor yada anlamsız dediğiniz şeylere umut bağlıyor insan.