akaya560 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eskiden video yükleme konumu önemli değildi ama artık önemli. TR den yükleyip global izlenme almak çok çok zor. Kendi ingilizce kanalımda başıma geldi 2020 de tr konumdan attığım videolarım resmen sıfırlandı çözümü abdde yaşayan kardeşimle çözdüm, videoları ona gönderiyordum o yüklüyordu hatta kanalıma giriş dahi yapmıyorum trden. ben çözümü böyle buldum.
Hocam ben de başımdan geçeni anlatayım, ben de globalde yürümeye çalışıyorum. sanırım bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum artık.

Tam 3 farklı kanal açtım. 2'si aynı konseptti. Başladım videoları yüklemeye, her şey güzel gidiyor. İlk 4 5 videom 2 bin civarı izlendi. 15-20 abone geldi hatta. Yüksek izlenenler 100-200 civarı beğeni alıyor yorumlar falan yapılıyordu. Sonra ne olduysa son attıklarım görüntülenme olmadan kaldı. Kendim izlersem artıyordu sadece. Bekledim düzelmesini acaba zamanla mı diye. Yılmadan videolar yükledim üstüne ama sonuç hep aynıydı. İzlenmeler hiç artmıyordu. Acaba dedim bir şeyi yanlış mı yaptım gittim 2. Kanalı açtım. Videoları ufak tefek değişikliklerle tekrar yükledim. Yine aynı durum oldu. Sonra konsept mi tutmuyor acaba dedim, 3.kanalı açtım bambaşka bir olaydan gireyim dedim mevzuya. Sonuç ise yine aynıydı.

Yani başlarda tutuyormuş gibi oluyor sonra noluyorsa bir anda bıçak gibi kesiliyor izlenmeler. Youtube algoritmasının belirli bir süreden sonra durumu fark edip shadow ban misali bir yaptırım uyguladığını düşünüyorum kanala. Hani desem ki 10-20 görüntülenme aldı ama devamı gelmedi. O zaman izleyicinin dikkatini çekmemiş der geçerim. Ama hiç shorts keşfetine düşmemesinin altında sizin dediğiniz bir mevzu yatıyor gibi. Yine de kesin konuşmak zor. Benim yurtdışında öyle bir yakınım yok maalesef. Son kez global değil de ulusal alanda bir kanal açacağım deneyimlerimi paylaşırım, bakalım bu sefer düzelecek mi göreceğiz.