Merhabalar,
Merhaba arkadaşlar,
Localde web site satığım ve seo işlerini yaptığım müşterilerimin, sanalda globale açılınca bu *********** diye tabir ettiğim bir takım firmalar müşterilerimi arayıp akılarını bulandırıyor ve beni sürekli arayıp rahatsız etmelerine neden oluyor
bu ay ki dalga ise Marka tescili...
Bu marka tescili nedir?
İşletmeye faydası nedir?
Örnek :
Amarka adında bir markam olsun ve kozmetik sektöründe olsun, web sitem ve resmi olarak adımda ve unvanımda amarka adı geçiyor
sitemde amarka.com
biri kalkıp amarka adını marka tescilini alsa gelip bana tabelanı kaldır, siteni kapat diyebilir mi?
benim web sitemde resmi kuruluş tarihimde onun tescil yaptığı tarihten eski, böyle birşey mümkün mü?
müşterimi arayıp, yok info alacak biri bilmem ne deyip adamı korkutmuş, numarasını alıp aradım firmanın sitesini buldum sradan br danışmanlık firması
kurumsal bir web site açmış, ve istanbul avrupa yakasından güneydoğu mardindeki ufak işletmeleri arayıp onlara marka tescili satmaya çalışıyor...
neyse verdiğim örnekteki durum olabilir mi?
bu konuda fazla bilgim yok, haftasonu müsait olunca bu durum üzerinde araştırma yapacağım ama şuan bu konuda uzman arkadaşlar beni hızlıca bilgilendirirse çok sevinirim...
Saygılarımla...
Öncelikle geçmiş olsun. İki sorunuz var onları cevaplayalım.
biri kalkıp amarka adını marka tescilini alsa gelip bana tabelanı kaldır, siteni kapat diyebilir mi?
- Sitenizi kapat diyemez, tescil edildiği alanlar ile ilgili sitenizdeki yayına son vermenizi talep edebilir. Site kayıt tarihiniz tescil başvurusundan önce ise. Sonra ise zaten komple kapatmanız gerekecektir. ( Devir etmek zorunda değilsiniz ancak dava tazminat olarak açılır ise devir gerçekleşebilir).
- Tabelanı kaldır diyebilir. Bu onun için artık bir HAK meselesi oluyor. Siz markanızı tescil ettirmediyseniz, başkasının adına tescillenmiş markayı maalesef kullanamıyorsunuz. Kullandığınızda marka tecavüzü ve ihlali söz konusu oluyor.
benim web sitemde resmi kuruluş tarihimde onun tescil yaptığı tarihten eski, böyle birşey mümkün mü?
- Resmi belgelerde amarka adı geçiyor ve başvuru tarihinden önce ise, eskiye dayalı kullanım ispatı ve kötü niyetten marka hükümsüzlük davası açabilirsiniz. Bu sizi taklit edip fırsattan istifade markanızın tescilini alıp size zarar vermeye çalışması ortada olan bir durumdur.
- Eğer tarih olarak sizden önce ise hiç beklemeden kaldırın ve kapatın. Cezaları büyük ve zorlayıcı oluyor.
Daha fazla detay için gerçek marka adı ve sektörlerini iletirseniz NET bir şekilde sizlere yardımcı olabiliriz.
Etiket için teşekkür ederiz.