Arkadaşlar çok teşekkür ederim, çok faydalı oldu yorumlarınız...
Ufak bir göz gezdirdim tabi detayları bilmiyorum, marka tescil edince ne tür hak ve ayrıcalıklara sahip olunuyor bilemiyorum.
- MÜŞTERİM MARKA SINIFI 06, aleminyum, pvc işi yapıyor 20 yıl kadar resmi olarak var, web sitesini 2021 de ben açtım.
- müşterimi arayan, marka tescil eden sıradan bir firma, ben isim tescili ve natroda baktım, biraz ön bilgi sahibi olmak için ve fiyatlarını öğrenmek için...
- isimtescili yada natro dışında kendim de yapabiliyorsam onu araştıracağım ve müşterimin marka tescilini yapmaya çalışacağım baktım çok uğraşmalı güvenilir bir yere yaptıracağım... tabi öncelik kendim yapmam
- benim öğrenmek istediğim marka tescili yapınca daha önce aktif hizmet veren bir firmanın sitesini, tabelasını yada her ne kullanıyorsa marka ismi içeriyorsa bunu ona yasaklatabiliyormuyuz?
- ben eskiden resmi olarak var olmama rağmen biri markamı tescil ederse ve bana dava açarsa, ben itiraz etiğimde onun tescili iptal olur mu?

Bizim şuanki hukuk sistemi sakat ama daha önce var olan birinin markasını gidip tescileyip ona dava açmak yada tazminat talep etmek ne etiğe ne de hukuka sığar benim görüşüm...