Merhabalar şuan 4 aydır kiralık bir evde yaşıyorum farklı bir ile tayinim çıktı.
Ev sahibi az önce arayıp evi satacağını söyledi yarın eve bakmaya geleceklermiş 2023 eylül ayında 1 senelik sözleşme yaptım ve daha sözleşmenin bitmesine 7 ay var. Ev 1+1 evi alacak kişiler yatırımlıkmı oturmayamı alcaklar bilmiyorum fakat ev el değiştirirse beni aniden çıkarırlarmı sözleşmem devam edermi eylüle kadar ?
Hocam çok geçmiş olsun çıkartamasa bile psikolojik olarak yoruyor bu durum aynı şeyleri bende yaşadım
şimdi alan kişi 45 gün içerisinde noter tarafından size boşaltmanız için ihtarname çekiyor sizde çıkmıyorsunuz mahkemeydi falan derken en az 6-9 ay arasında bişi sürüyor mahkemeye kendisinin başka evi olmayıp kendinin oraya taşınacağına ikna ederse öyle haklı bulup sizi çıkartabilir yoksa çıkartamayıp sizin kira sözleşmesini beklemek zorunda kalıyor.
velev ki 45 gün içerisinde size noterden ihtar çekmedi sözleşmeyi otomatik olarak kabul etmiş sayılıyor. İnşallah çekmez
Ben evimi aldım bana yapılanı başkasına yapmayayım deyip noterden ihtar çekmedim güzelce konuştum ama 5 ayda çıkartabildim kiracımı

size de kendi evinizi almak nasip olur inşallah.