Merhaba
@thealiyasar;
Öncelilkle ilgili kategorinin moderatörü olarak konuya dahil olmadan önce bir meslektaşınız olarak kaygılarınızı anlıyorum ve ilk cevabımı meslektaşınız olarak vermek istiyorum.
Yaklaşık 4 yıldır r10 üzerinden gerek Front-end döküm gerekse PHP olarak ekmek yiyorum. Yıllardır şahsen taban fiyat kısmına hiç takılmadım çünkü kendi piyasamı kendim belirledim. Yeri geldi taban fiyattan iş aldım yeri geldi taban fiyatın 10 katı değerinde iş aldım. Buradaki taban fiyat genelde belli bir değeri korumak adına belirlendiğini bildiğim için her zaman kendi değerimi kendim biçtim. Ki eminim sizde veya diğer işini hakkı ile yapanlarda benim gibi işlere fiyat belirlemekte. Bu yüzden şahsi önerim taban fiyatlara bu denli takılmamanız yönünde olur.
Gelelim ilgili kategorinin moderatörü olarak cevabıma,
Taban fiyatlar belirlenirken genelde tüm iş süreçi ele alınarak iş veren ile iş alanları sektörü öldürmeme ve ticaretin devamlılığını adına belirlenmekte.
İlgili kategorinin taban fiyatları yaklaşık 2 yıldır güncellenmediğini ve geçen sürede enflasyon dolayı ile mevcut fiyatlara ciddi zam yapılması gerektiğini üst yönetime bildirdim.
Bu taban fiyatların belirlenmesi yaklaşık 2-3 ay sürdü çünkü güncellenmemiş taban fiyatlar yüzünden %300 gibi bir zam yapmak gerekliydi.
Bu da ticaretin devamlılığına ciddi balta vuracak bir durum.
Bu süreçte sizlerden de gelen talepleri alarak beklentilerinize uygun olacak şekilde yeni taban fiyatlar belirlendi.
Dipnot: Şuan şehirlerarası yoldayım. Tüm konuyu okuyamadım ancak yine konu ile alakalı bir sorun/istek/öneriniz varsa bana PM ile ulaşarak detayları konuşabilir sizlerin görüşlerini de dinleyebilirim. Pc ye geçtiğimde tekrar tüm konuyu okuyacağım