Nesiva adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şöyle anlatayım marka tescili yapan kişi bu durumlarda haklı oluyor.

Kimsenin kullanmadığı bir markayı yaratmak,
İsim eğer başkaları tarafından kullanılıyorsa ancak düzenli olarak fatura v.s kesilmediyse, reklam giderleri v.b gibi reklam giderleri de harcanmamışsa marka sahibinin işine gelir.

Ancak Örneğin benim 2 yıllık firmam var diyelim, 2 yıldır düzenli olarak vergimi ödüyorum, faturamı kesiyorum, websitemi de aynı tarihte yapmışım. Başkasının benim kullandığım isim üzerinden marka tescili alması kağıt parçası olur. Hukuk düzeyinde senden sonra tescili alan kişi kötü niyetli olarak görünüyor hocam. Bir müşterimin ismini bir rakibi ( üstelik kurumsal limited şirketi ) tescil etmişti. Ancak o ismi kullanamıyor, müşterimin websitesi hala aktif ve kullanmaya devam ediyor. Müşterime o kadar yalvardım dava aç diye, dava açsaydı tescili 100% kötü niyetten dolayı iptal olacaktı. Bizzat avukatıma sordum bu soruyu. İsmi araştırabilirsin. anttpomp
hocam markayı tescil ettiren arkadaşşın yerinde olsam o firmaya tabela indirtirirdim
anttpomp ( markalaşma sürecinde hic bir itiraz gelmemiş ) sınıfları da karşılaştırmak önemli tabide
Firma ismi MARKA ayrıdır bence burda sıkıntı var incelemek lazım sanırım