NANOTEK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
Localde web site satığım ve seo işlerini yaptığım müşterilerimin, sanalda globale açılınca bu *********** diye tabir ettiğim bir takım firmalar müşterilerimi arayıp akılarını bulandırıyor ve beni sürekli arayıp rahatsız etmelerine neden oluyor
bu ay ki dalga ise Marka tescili...

Bu marka tescili nedir?
İşletmeye faydası nedir?

Örnek :
Amarka adında bir markam olsun ve kozmetik sektöründe olsun, web sitem ve resmi olarak adımda ve unvanımda amarka adı geçiyor
sitemde amarka.com

biri kalkıp amarka adını marka tescilini alsa gelip bana tabelanı kaldır, siteni kapat diyebilir mi?
benim web sitemde resmi kuruluş tarihimde onun tescil yaptığı tarihten eski, böyle birşey mümkün mü?

müşterimi arayıp, yok info alacak biri bilmem ne deyip adamı korkutmuş, numarasını alıp aradım firmanın sitesini buldum sradan br danışmanlık firması
kurumsal bir web site açmış, ve istanbul avrupa yakasından güneydoğu mardindeki ufak işletmeleri arayıp onlara marka tescili satmaya çalışıyor...

neyse verdiğim örnekteki durum olabilir mi?
bu konuda fazla bilgim yok, haftasonu müsait olunca bu durum üzerinde araştırma yapacağım ama şuan bu konuda uzman arkadaşlar beni hızlıca bilgilendirirse çok sevinirim...

Saygılarımla...
bununla ilglili markanızı araştırmak lazım hocam direk burdan bu şekilde çevaplamak zor

Markanız yayınlandı tamamen tescil işlemleri bitti ise çok bir şey yapamazlar

sizin markanızda aynı sınıfta bir marka başvurusu yapmışlarsa itiaz edin
( kaldıki kurum genelde siz itiraz etmeden makayı ilana cıkartmadan ( benzerlik ) dolayısı ile marka tescilini iptal eder )

markanız 5 senedir kullanılmıyorsa sizden kullanım ispati isteye bilirler diğer türlü isteyemezler
bu durum dada kurum genelde ilk alanın marka sahibi olduğunu göz önüne alarak karar verecektir