Merhaba R10,
Aileme Almanyadan enginar yağı hapı, balık yağı hapı ve magnezyum hapı gibi reçetesiz bitkisel vitaminler gönderdim fakat gümrükte takılı kaldı.
Gümrük dairesi sözde 2017/4 numaralı genelgeye istinaden her türlü i̇laç, bi̇tki̇sel ürün, vi̇tamı̇n ve benzeri̇ maddeleri̇n reçeteyle gümrükten geçebileceğini söyledi. Fakat bu genelgeyi inceledigimde sadece " ilac " ibaresi bulundugunu görüyorum.
Yakında bulunan sağlık ocağına gittiğimiz de bu ürünlerin vitamin olduğunu ve magnezyum harici diğer ürünlere reçete yazamayacağını belirterek bir reçete verdi. ( isimsiz beyaz bir kağıdın üzerine rakamlar, harfler karaladı buda ayrı bir konu )
Gümrük dairesi bu durumu kabul etmediğini ve sadece tüm ürünlere reçete olursa kargoyu gönderecegini belirtti. Diğer ürünleri " Gönderime ait reçetem olmadığından yasaklı olan ilaçları gümrük idaresine terk ediyorum" diye dilekçe göndermeniz gerekmektiğini belirttiler.
Bu ürünler ilaç değil, vitamin. Enginar yağı ve balık ilaç değildir. Olsaydı doktor reçete yazardı. Zeytinyağı nasıl ilaç değilse enginar yağı da ilaç değil. Yanlış beyanname ile ürünlerimi gümrüğe terk ettirmek istemiyorum.
Bu durumda ne yapabilirim, şikayet etmek için hangi kurumlar var?
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler!