D3veloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle birşey yok hocam. Aksine taksit yaparsanız findeks puanına olumlu etkisi olur. Zamanında ödediğiniz her taksit + puan yansır.
Eozcelik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yanlış biliyorsunuz. kkb sistemine durağan olarak yani nötr olarak raporlanır ve puanı aşağı yukarı etkisi olmaz.
Arkadaşlar ben taksitlendirmeye yönelik olumsuz veya olumlu birşey yazmadım. Vadesi gelmiş bir borcu her ne sebeple olursa olsun ertelemek olumlu sonuçlanmaz dedim.
Borç ertelense de, geciktirilse de olumsuz.
Bazı bankalar ödeme sözü istiyor o bile olumsuz. Sonuçta ödeyemeyecek duruma gelmişsin ve söz veriyorsun. Söz vermek ertelenmesini engellemiyor yine olumsuz yansıyor.

D3veloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle birşey yok hocam. Aksine taksit yaparsanız findeks puanına olumlu etkisi olur. Zamanında ödediğiniz her taksit + puan yansır.
yanlış biliyorsunuz. kkb sistemine durağan olarak yani nötr olarak raporlanır ve puanı aşağı yukarı etkisi olmaz.
Hocam finans yöneticisiyim. Evet kkb (kredi kayıt bürosu) borcun ödenip ödenmediğine bakar ve olumlu veya olumsuz raporlar. Taksitlendirme yaptığın için ekstra artı puan yazmaz ve algoritmada böyle bir kriter yoktur.
Ek olarak belirtiğin taksitlendirme işlemi öteleme işlemi olarak anlatmak istedin sanırım ki postu açan arkadaş bunu belirtmiş. Bu durum öteleme yapan bank kkb sistemine gecikme raporlamaz nötr rapor iletir. Buda kkb puanını olumlu veya olumsuz etki etmez. İddaa ettiğiniz kendi profilinizde kredili ürünlerinizde ki örneklerin bahsettiğiniz durumlar çok farklı kriterlere bağlı ve bunu sadece taksitlendirme yaptığınız kartlara göre yorumlamanız yanlış sonuç çıkartır.