Tabut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar şuan 4 aydır kiralık bir evde yaşıyorum farklı bir ile tayinim çıktı.
Ev sahibi az önce arayıp evi satacağını söyledi yarın eve bakmaya geleceklermiş 2023 eylül ayında 1 senelik sözleşme yaptım ve daha sözleşmenin bitmesine 1 ay var. Ev 1+1 evi alacak kişiler yatırımlıkmı oturmayamı alcaklar bilmiyorum fakat ev el değiştirirse beni aniden çıkarırlarmı sözleşmem devam edermi eylüle kadar ?

Hocam evden sizi feragatnameye imza atmadan hiç bir şekilde çıkartamazlar. Ona zaten imza atıyorsanız kağıttaki tarihte evi boşaltacağınızı taahhüt etmiş oluyorsunuz. Aksi halde evi yeni alan kişi kiracıyla almış oluyor. Kiracıya göre evi kimin aldığının hiç bir önemi yok. Ben ev alırken içerde kiracı vardı. Avukata danıştım. İki opsiyon vardı:

1 - Kiracı ya feragatnameye imza atıp süre sonu çıkar, vazgeçse bile o imza ile evden kolaylıkla çıkartabiliriz.
2- Kiracı kirayı ödemeye devam ettiği sürece yapılan sözleşme devam eder taki ödemeyi birakana kadar.

O yüzden siz degil ev sahibi düşünecek bu gibi durumları. Siz kiranızı zamanında ödemeye devam edin.