Herkese merhaba,
Arada sırada açtığım finans, borsa, yatırım konuları oluyor birlikte sohbet eşliğinde durum değerlendirmesi yapıyoruz.
Geçen sene seçim öncesinde portföyümü paylaştığım konular olmuştu, seçim sonrasında kazandırdıklarını da paylaşmıştım hatta geçmiş konularıma bakarak öğrenebilirsiniz.
Sadece kendi portföyümü değil, aynı zamanda ben olsaydım neleri değerlendirirdim, yani başka bir portföy daha yapsaydım neler olurdu gibi konularda sizlerle paylaşmıştım.
Bu kez belediye seçimlerinden önce nasıl bir portföyüm var ve ben olsam neleri alırdım ? Portföyüme neleri eklerdim? Seçim öncesi neleri alıyorum, hangi yatırım araçları değerlendirilebilir?
Yasal Uyarı:
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum, yorumda bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Yatırım tavsiyesi değildir.
Bilgisi olmayan arkadaşlar için: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan geçen hafta cuma günü istifa etti. (Görevden affını istedi.) Ek olarak Merkez Bankası'nın eski başkanı Hafize Gaye Erkan, resmi olarak görevden alındığı için iki yıl daha maaşını (268 bin TL >
kaynak) almaya devam edecek.
Öncelikle ben neleri tercih ederdim? ile başlayalım:
Borsa:
2024 yılı için BİST tarafında önemsediğim sektörler: Enerji, Yenilebilir Enerji, Teknoloji - Savunma Sanayi ederdim.
AKFYE > ŞİMDİ: 23.88 TL BEKLEDİĞİM: 38 TL
AYDEM > ŞİMDİ: 27.94 TL BEKLEDİĞİM: 48,77 TL
NATEN > ŞİMDİ: 55,65 TL BEKLEDİĞİM: 95,40 TL
SAYAS > ŞİMDİ: 116 TL BEKLEDİĞİM: 159 TL
AYEN > ŞİMDİ: 29,18 TL BEKLEDİĞİM: 76,69 TL
HUNER > ŞİMDİ: 8,53 TL BEKLEDİĞİM: 27 TL
ANGEN > ŞİMDİ: 14,18 TL BEKLEDİĞİM: 41,10 TL
PENTA > ŞİMDİ: 22,58 TL BEKLEDİĞİM: 40 TL KIRARSA > 68 TL GELEBİLİR.
MIATK > ŞİMDİ: 53,65 TL BEKLEDİĞİM: 74 TL
SMRTG > ŞİMDİ: 70,40 TL BEKLEDİĞİM: 110,43 TL
ZOREN > ŞİMDİ: 4,89 TL BEKLEDİĞİM: 8,90 TL
AKENR > ŞİMDİ: 5,08 TL BEKLEDİĞİM: 9 TL
CONSE > ŞİMDİ: 6,65 TL BEKLEDİĞİM: 12 TL
ALMAD > ŞİMDİ: 8,06 TL BEKLEDİĞİM: 12,27 TL
MAGEN > ŞİMDİ: 14,19 TL BEKLEDİĞİM: 29 TL
Aralık-Ocak yani Ocak gelmeden hemen öncesi döneminde borsada bir miktar yatırımcıdan gelecek para olduğunu ve yükseliş olacağını söylemiştim.
Nitekim bazı hisselerde bunun etkisini gördük. Ondan dolayı ben takibimi yapıp, DÜŞTÜĞÜNDE toplamayı tercih ederdim.
Dolar: Geçen sene seçimden önce 18-19 TL den dolar aldığımı konuları eski takip edenler biliyor. Bugünün tarihi: 11 şubat 2024 ve Doların şu anki değeri 30,64 TL söyleyeceklerim bu kadar.
Euro: Geçen sene seçimden önce 21,40 seviyelerinde gezinen EUR, seçimden sonra 21 TEMMUZ 2023 tarihinde 30,35 TL görmüş ve bugün: 33,07 TL'dir, söyleyeceklerim bu kadar.
Gram Altın: Geçen sene seçimden önce 1200 TL seviyelerinde olan gram altın, seçimden sonra 1750 TL seviyelerine yükselmiş + kısa bir düzeltme dönemi geçirdikten hemen sonra İsrail'in Gazze'ye saldırısı sonrasında bugünki internetteki değeri: 1996 TL olmuş ve serbest piyasa değeri: 2050-2150 TL olarak bilinmektedir.
Bitcoin'in seçimlerle ilgisi olmadığından, altcoinleri düştükçe toplarım
Portföyüm:
İşlemlerin nakit cinsi dolar.
Yatırımların büyük bölümü kripto.
Hisse alımları için "dolar" cinsinde düşmelerini bekleyip toplayacağım.
PM yada whatsapp ile herhangi bir yatırım tavsiyesi için boşuna yazmayın, ne ücretli - ne ücretsiz hiçbir şekilde tavsiye vs. vermiyorum.
Siz seçim öncesi yatırımlarınızı nasıl değerlendirdiniz? Bu seçimde hangi yatırım aracını düşünüyorsunuz?
Bildirim almak isteyen finans-borsa-yatırım okurları:
@AnaBayin;
@Bybitter;
@creartman;
@xkral;
@Hipek;
@stronger17;
@lazzi;
@SmmmErhaN;
@RewuLatioN;
@sinless;
@abaddonn;