umutbayraktar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu nasip değil zaten emek hocam. Ölü fiyata iş yapanlar yüzünden sektörün değeri düşüyor ve sonunda kişiler kalitesiz hizmet alıp yorumluyor bu gidişle sektörde git gide ölüyor. Gerek projelerim gerek bir çok işimde r10 dışında yazılım bilgimi türkiyede pazarladığım biryer yok. Tamamen yurt dışı odaklı çalışıyorum sebebi nedir? İnsanların emeğe olan saygısı.
Tabiki anlıyorum. Verilen emek büyükse değerini öldürmek yanlış evet ama arkadaşın istediği iş bilen insan için max. kaç dksını alır zamanından. Örnek verelim 15 dk gitsin 15dk = 100 tl bence makul. Ben şuan bir cafe otomasyon yazılımı yapıyorum vereceğim emeğe göre fiyat belirledim. Başta bana yapılan teklifi duysanız kfür gibi gelir size ama tutup adama saldırmadım linçlemedim piyasaya hakim olmadığını anladım durumu anlattım hak verdi ve teklifini güncelledi. Öfkeme yenilsem fevri çıkış yapsam belkide şuan bu iş yoktu elimde ticaret bu her türlü insan olacak her türlü teklif gelecek ve bu hiç bir zaman bitmeyecek kimsede bitiremiyecek. Hayırlı akşamlar.