Merhaba ben de yaklaşık 1 aydır bir niş konu için forum altyapısı arayışındayım.
R10da ve diğer forumlarda çok fazla konu inceledim. En son kararımı aldım gibi gözüküyor. Size de yol göstermesi açısından yazıyorum.
Xenforo, Vbulletin, MyBB
(Çoğu kez forum üyelerinin bu altyapıları önerdiğini görüyorum özellikle Xenforo,
Bence bu tip forumların artık modası geçti. O eski forum görüntüsü hangi temaya geçersen geç sana hissettiriyor.
Yani instagramın 2014-2015teki yapısına benziyor. Üzerinden 10 sene geçmiş, o yapıya sahip olsa kim girer oraya ?)
Mybb zaten güncelleme almıyor, Vbulletin'in öncüsü ise Tr'de R10 lakin o kadar güncelleme aldı ki R10 kendi başına artık bir forum altyapısı.
Flarum,Discourse,Nodebb Flarum: @Canepe; flarumtürkiye yönetim ekibinde, kendisi daha detaylı bilgi verecektir. Flarum sürekli geliştiriliyor. Lakin seo konusunda eksiklikleri mevcut
Nodebb: araştırma fırsatım pek olmadı, çünkü flarum ve discourse arasında çok araştırma yaptım. Bilgi sahibi olan varsa alıntılayıp bilgi verebilir bana da çok sevinirim.
Discourse:
Öncelikle flarumla görüntü içerik bakımından çok benziyorlar. Her ikisinde de sunucu olması gerekiyor. Daha stabil çalışıyormuş.
Aynı şekilde yazılım ve geliştirici ekibi çok sağlam.
Seo konusunda flarumdan daha başarılı.
Dünyaca ve yerelce ünlü firmalar bu altyapıyı kullanıyor (Twitter, Turknet gibi)
Benim size önerim
Discourse olacaktır.