Öncelikle faydalı yorumunuz için teşekkür ediyorum hocam bu kadar zorlukları oldugunu tahmın etmemıstım ıyı kı konuyu açmısım sağolun varolun

. Su anda mutlaka 1 hafta kiraladıktan sonra dediğiniz gibi almaya karar vereceğim.Müsadenizle bir kaç soru sormak istiyorum.
Bu kazaların geneli hep aynı sekılde oluyor ani hareketten 'sağa sola kırma gibi ' mi oluyor?
Çekme karavan max kaç km hızla sürülmeli?
Arkadaşım güneş paneli üretiyor. Tavanı komple panelle kaplasam elektrik yetmez mi?
Kazaların hepsi farklı sebepten hocam. Bir çoğu
hız,
rüzgar ve
stabilizatör özelliği olmamasından kaynaklı.
En basiti karavanın içerisinin tasarımı ve sizin sonradan koyduğunuz valiz vs gibi malzemeler bile bu kazaların sebebi olabiliyor.
Yolun durumuna göre karavan çekme hızı çok değişkendir ama en iyi ihtimal ve en uygun olması gereken
80-90 km/s diyebiliriz.
Güneş paneli sisteminde panelin önemi kadar akünün de önemi vardır. Örneğin 300W paneli 1.000W yaparsınız ama 2 tane aküyü büyütmezseniz dğeişen birşey olmaz ve size yetmez. Yine 1 gün gidecektir, sonuçta depolama hacmi belli. Yani panel büyüdükçe akü vs gibi depolamanızı da büyütmeniz gerekiyor. Eğer güneş enerjisi işi yapan arkadaşınız varsa detaylara burada girmeyeyim, o daha iyi açıklayacaktır

Ayrıca karavanın üstünde kullanabileceğiniz alan zaten kısıtlı olduğu için ne kadar büyütürseniz o kadar da depolama için akü vs ihtiyacınız olacak, bunlara da aşağıda bir yer ayarlamanız gerekecek.
Elektrik depolama için mi, tuvalaet için mi, gri su için mi, temiz su için mi depolama yeri ayarlayacaksınız... Böyle şeyler var
Çekme karavan ağırlık orantısı: https://www.youtube.com/watch?v=P3hxjfKar8c