Evliyseniz yaptığınız tüm finansal işlemleri eşinize rapor edin. Ben eşimi gayriresmi müdürüm olarak atadım : ) saçma sapan hiçbir şey yapamıyorum. yine risk alıyorum, ticaret yapıyorum ama bir şeyi yaparken bunun anlatılacak bir tarafı var mı diye düşünmek zorunda kalıyorum. Kumar bağımlılığı genetik faktörlerden çok etkileniyor. Bizim sülalemizde var. Ben işi sıkı tutmasam şimdiye 100 kere batardım. Aynı zamanda psikolojik danışmanım. Size şöyle söyleyim bir alkoliği tedavi etmek kumar bağımlısını tedavi etmekten çok çok daha kolay. Kumar beyindeki ödül mekanizmasını bozuyor. Ben kumara ara vereni çok gördüm ama bütünüyle kurtulmak için olağanüstü önlemler almalısınız. Kartlarını başkasına vermek vs çözüm değil çünkü öyle bir hayat erkek için kumar bağımlılığından da daha aşağı seviye psikolojik olarak. O durumu kaldırmak zor. Durumu eşinize, annenize, abinize anlatın ve yaptığınız her finansal işlemi rapor edin. Bunlardan bir kişi seçin 10 kişiye birden anlatmayın insanlar sonra kafanızı şişirir. Kumarı bıraktığınızda aslında o kadar da çok borcunuz olmadığını anlayacaksınız. Bugün bırakmazsanız 6 ay sonra keşke 6 ay önce bıraksaydım o zaman iyiydi diyeceksiniz. Bol şanslar.