riskli işleri seven insanlar ve havadan ya da kolay yoldan para kazanmak isteyen kişiler bu işlere bulaşıyor. ama bu insanların ortak bir özelliği de basit bir mantığı kuramamaları, kumarda oynatan kazanıyor. tüm sistem zamanla oynadıkça sermayeyi tükettirmek üzerine kurulu.
Bunu hakaret etmek için söylemiyorum. bir sıkıntıdan kurtulmak için onu yaşamak anlamak lazım. kumar aptallıktır. risk ve heyecan ihtiyacı akıllı bir insan için de elbette geçerli ihtiyaçlardır.
Bana göre bu risk iştahı çok olan ve kumarbazlara çok benzeyen bir kesim daha var ilginç olan: girişimciler. Bu kişiler ıslah olmaz bir şekilde girişimden girişime koşuyor ve çok riskli bir şekilde varlıklarını harcayabiliyor.
ama girişimciler için risk iştahı dışında çok ilginç bir durum daha var yaptıkları şey toplum için bile geliştirici bir şey ve kendileri için de bir çok parametreyi çalışma ve basiret olması durumunda belirleme imkanı söz konusu.
Dolayısıyla, girişimcilik bence risk iştahı yüksek kişiler için en iyi alan. harcadığınız paraya bir kaç tane girişimde bulunabilirdiniz ve şu anda pasif bir gelir ve elinizde büyütebileceğiniz işleriniz olabilirdi.
Ben bunu yaptım hayatımda, 100 civarında sanıyorum değişik çapta girişimim oldu hayatımda. %90 ı başarısız oldu. genelde oran bundan da kötüdür. Ama geri kalanlar tüm zararı kurtardı ve ileride çok daha iyi bir noktaya geleceğine eminim. Üstüne kumardan çok daha fazla zevk alıyorum. Kendimi geliştirmek zorunda kalıyorum. kumar nedir arkadaşlar? hastalık diyip olayı dramatize etmemek lazım bence ciddi bir sefillik. akıllı olan kişi girişimci olur. Kumardan kurtulmanın çaresi girişimci ve daha sonra da yatırımcı olmaktır.