Tatoglubilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beğenen arkadaşlara ve bu yoruma istinaden ,

Pamuğu al ıslat içerisine fasulye koy. Belli periyodlarda ıslat ve güneş ışığına tabi tut. Bir kaç gün sonra yapraklanma ve filizlenme göreceksin. Uzayda yaptığımız bu videoda ki deneyler yerine bu deneyi yapsaydı daha verimli olabilirdi. Ne diyorum ben ya .. biz bu deneyleri 3. sınıfta yapıyorduk. 3. Sınıf deneylerine 50m $ + mı verdik ? Biz deney için gidiyoruz demek yerine ;

Çocuklarımıza uzay sevdasını aşılamak için gündemimize uzayı alıp 100m $ harcıyoruz demelerini daha çok tercih ederdim.
Çok uzaktan bakıyorsunuz. Halbuki büyük detaylar var. Yerçekimli ve yerçekimsiz ortamda yetişen bitkinin gelişme aşamasında kök gelişimi (dünyada toprağa doğru iken uzayda rastgeledir.(Sebebi Geotropizma (Jeotropizma=Gravitropizma) kaynaklanır. ))
Bundan farklı olarak gelişme deseni de farklı olabilir ki genellikle bitkiler yukarı doğru büyüdüğünden uzayda referans alınacak yön tayini yapılamadığı için rastgele uzuyor.
Bunun gibi bir sürü sebep bulunabilir ama uzaktan bakıldığında 3.sınıf deney oluyor